Gdyby fachowiec taki jak ja spisał Księgę Rodzaju, to Adam, Ewa, Kain i Abel nikogo by nie obchodzili. Najważniejszy byłby wąż. Dekalog pisarski według Kresa. Spisany z humorem i bez pseudonaukowego zadęcia. Pełen dygresji do otaczającej rzeczywistości. Kres bezpardonowo ocenia początkujących pisarzy, podpowiada, intryguje. Obala mity na temat zawodu pisarza. Oprowadza po literackim świecie, w którym nie miejsca dla elfów, trolli i smoków. Wstęp do Galerii – dobrowolny. Zniżki nie obowiązują. Młodzi pisarze wchodzą na własne ryzyko

Informacje dodatkowe o Galeria dla dorosłych. Ostre spojrzenie na początkujących polskich twórców. Abecadło każdego szanującego się debiutanta:

Wydawnictwo: Fabryka Słów
Data wydania: 2010-07-01
Kategoria: Publicystyka
ISBN: 978-83-7574-142-1

Kup książkę Galeria dla dorosłych. Ostre spojrzenie na początkujących polskich twórców. Abecadło każdego szanującego się debiutanta

Galeria dla dorosłych. Ostre spojrzenie na początkujących polskich twórców. Abecadło każdego szanującego się debiutanta - opinie o książce

Avatar użytkownika - iwan
iwan
Przeczytane:2013-02-07, Ocena: 5, Przeczytałem, 52 książki 2013, Mam,
Książka składa się z kilku części, w jednej autor doradza młodym twórcom i przy okazji analizuje ich teksty, w innej są zawarte felietony pisane do pisma o tematyce fantastyczno-literackiej. Książka napisana lekko i z dużym poczuciem humoru, polecam wszystkim, którzy chcieliby poznać opinię o otaczającej nas rzeczywistości autora popularnych książek fantasy.
Grombelardzka legenda tom 1
Feliks W. Kres0
Okładka ksiązki - Grombelardzka legenda tom 1

Grombelard jest duży, jednak niewystarczająco, by pomieścić trzy rozumne gatunki - ludzi, koty i sępy. Pośród skalistych szczytów i przełęczy toczy się...

Strażniczka istnień
Feliks W. Kres0
Okładka ksiązki - Strażniczka istnień

Niezwykła, trochę ponura baśń, którą czytelnik odczyta i oceni według własnych gustów. Stanowi samodzielną i zamkniętą historię, mającą swój początek i...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk