Filary świata

Tom 7 cyklu Miecz prawdy

Potomkowie upiornego władcy D'Hary słyszą złowieszczy głos. Jennsen Daggett ukrywa się przed asasynami. Gdy ginie jej matka, wraz z tajemniczym wysłannikiem imperatora Jaganga raz jeszcze próbuje wymknąć się śmierci.

Tymczasem Oba Schalk opuszcza rodzinny dom, zamordowawszy matkę oraz znienawidzoną czarodziejkę. Zarówno Jennsen, jak i Oba wyruszają w daleką podróż ku Filarom Świata... i przeznaczeniu. Czy odnajdą swego brata, pana D'Hary? Czy ulegną żądaniom przerażającego głosu? Czy Richard i Kahlan przetrwają?

Informacje dodatkowe o Filary świata:

Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2009 (data przybliżona)
ISBN: 83-7301-200-1
Tytuł oryginału: The Pillars of Creation
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Lucyna Targosz

Kup książkę Filary świata

Filary świata - opinie o książce

Avatar użytkownika - helena610
helena610
Przeczytane:2015-05-17, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki (2015),
Wielki plus ode mnie za to że tym razem mamy innych głównych bohaterów niż Kahlan i Richard! Niemnej jednak to kolejna część, gdzie najpierw bohaterowie długo wędrują i tak idą i idą, a pod koniec akcja goni akcję-trochę to nużące, tymbardziej że jeszcze parę tomów zostało ;) poza tym strasznie mnie irytowało przypominanie na początku rozdziału to co działo się w poprzednim-sprawia to, że mam wrażenie przerostu formy nad treścią. Ogólnie zachwytu brak.
Avatar użytkownika - KlaudiaMB
KlaudiaMB
Przeczytane:2013-02-26, Ocena: 6, Przeczytałam, czytam regularnie w 2013 roku, Mam,
Co to są filary świata? Jennsen Daggett, która od urodzenia jest ukrywana przez matkę, aby nie dopadł ją Lord Rahl, zabija pewnego dnia żołnierza. Pewien podróżnik - Sebastian, pomaga jej ukryć ciało żołnierza, tym samym dziewczyna zaprasza go do domu, aby tam spędził noc. Lecz w nocy pojawia się bojówka Loda Rahla i zabija matkę Jennsen. Co dziewczyna ma teraz zrobić? Postanawia wyruszyć na poszukiwanie czarodziejki która kiedy rzuciła czar i ukryła ją przed Lordem Rahlem. W trakcie podróży Sebastian opowiada o Imperialnym Ładzie i jego ideach, o tym, że z pomocą Jaganga Jennsen mogła by zabić Lorda Rahla i na zawsze go powstrzymać. W tym samym czasie Oba Schalk zabija swoją matkę i dowiaduje się od Lathei, że Jennsen jest jego siostrą przyrodnią. Jak Richard poradzi sobie z zagrożeniem w postaci Jennsen i co to są filary świata? Przeczytaj a się dowiesz:)
Avatar użytkownika - Glonek
Przeczytane:2010-05-23, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
Dług wdzięczności
Terry Goodkind0
Okładka ksiązki - Dług wdzięczności

Abby przybywa do Aydindril szukać pomocy dla swojej osady. Ma ogromny atut - dług kości, który musi spłacić sam Zeddicus Zu'l Zorander. Dziewczyna nie...

Bractwo czystej krwi
Terry Goodkind0
Okładka ksiązki - Bractwo czystej krwi

Dalsze losy i mrożące krew w żyłach przygody Richarda Cyphera oraz jego przyjaciół. Tym razem Richard i Khalan zmagają się z nowym i równie potężnym wrogiem...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk