Książka zawiera informacje na temat wszystkich potencjalnie jadalnych roślin Polski, w sumie ponad tysiąca gatunków. Większość z nich autor książki jadł osobiście. Szczególnie cenne są też mało znane opisy użytkowania różnych roślin przez ludy pierwotne Ameryki i Syberii. Książka składa się ze wstępu zawierającego zasady doboru i zbioru roślin oraz haseł z poszczególnymi rodzajami roślin ułożonych alfabetycznie. Z książki dowiesz się m.in., że Japończycy jadają cebule lilii, kwiaty liliowców i korzenie łopianu; odkryjesz jak zmienić żołędzie w pyszny przysmak; poznasz wielki kozacki specjał - pałkę wodną; znajdziesz informacje jak Indianie robili syrop klonowy. Autor jest botanikiem prowadzącym od kilku lat eksperymenty nad odżywianiem się dzikimi roślinami.
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2004 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 268
Seks w wielkim lesie jest książką na temat uprawiania seksu w naturze. To zarówno praktyczny poradnik, jak i esej odwołujący się do sztuki...
,,Od dziecka przesadzam i rozsiewam rośliny. Z czasem zostałem biologiem, później też projektantem ogrodów. Mam własny wielki ogród - poligon, na którym...
Chcę przeczytać,