Duży Wilk i Mały Wilk i listek, który nie chciał spaść

Ciepła opowieść o przyjaźni, odwadze i radości z dawania. Kontynuacja wzruszającego "Dużego Wilka i Małego Wilka"

O małym listku, który rósł wysoko na drzewie i wcale nie chciał spaść. O Małym Wilku, który zapragnął go zdobyć. O Dużym Wilku, który postanowił spełnić jego marzenie. I o tym, na jak wiele możemy się zdobyć, by dostrzec błysk w oczach tego, kogo kochamy.

Informacje dodatkowe o Duży Wilk i Mały Wilk i listek, który nie chciał spaść:

Duży Wilk i Mały Wilk i listek, który nie chciał spaść - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2024-01-21, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
"Duży Wilk i Mały Wilk i listek, który nie chciał spaść" to krótka ale jakże ujmująca historia o sile przyjaźni i poświęceniu dla drugiej osoby.   Mali Wilk marzy o listku wiszącym na drzewie. Prosi Dużego Wilka by mu go zerwał jednak ten każe mu czekać aż sam spadnie. Mijają kolejne pory roku a listek ani nie drgnie. Pewnego razu Duży Wilk sam postanawia po niego pójść by sprawić radość przyjacielowi. Zadanie nie jest łatwe ale błysk w oczach przyjaciela wszystko wynagradza.   Oczekiwanie, wytrwałość, przyjaźń, troska o bliskich, radość z dawania to właśnie tematy poruszane w tej książce. Choć historia jest bardzo prosta to niesamowicie rozczula i sprawia, że przeżywamy wszystkie emocje wraz z bohaterami.   Delikatne, subtelne ilustracje pięknie dopełniają treść i rozgrzewają serce, mimo panującej w książce (w większości) zimowej aury.   Przyznaję, że mnie ta historia wzruszyła i urzekła, a na listę do przeczytania trafia jej poprzednia część "Duży Wilk i Mały Wilk".

Duży Wilk i Mały Wilk
Nadine Brun-Cosme0
Okładka ksiązki - Duży Wilk i Mały Wilk

Wzruszająca opowieść o narodzinach przyjaźni. Duży Wilk od zawsze mieszkał sam pod drzewem na wzgórzu. I było mu tak dobrze. Ale pewnego dnia zjawił...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk