Dolina Marzeń. Przeszłość

Tom 3 cyklu Dolina Marzeń

Nadia powoli zostawia za sobą dramatyczne przeżycia. Uczy się czerpać radość z życia, oddając się temu, co kocha najbardziej – pracy z końmi.

Kiedy wraz z Jakiem podejmują się treningu narowistej klaczy Sheltie, dziewczynę ogarnia przeczucie, że stanie się coś złego. Od przeszłości nie można uciec, o czym przypominają jej tajemnicze pocztówki. Kto jej grozi i dlaczego? Niespodziewanie również Jake musi zmierzyć się z ranami z przeszłości. Czy będzie w stanie przebaczyć wyrządzone krzywdy? Dodatkowo dopomina się o niego przestępczy świat. Czy to oznacza koniec jego wolności i szansy na miłość? Przeszłość to ostatni tom cyklu „Dolina marzeń“. Bohaterowie powieści mimo przeciwności losu próbują zbudować nowe życie w oparciu o pasję i wzajemne zaufanie. Edycja książki z dużym, wygodnym drukiem.

Informacje dodatkowe o Dolina Marzeń. Przeszłość:

Wydawnictwo: Szara Godzina
Data wydania: 2024-03-21

Tagi: obyczajowe

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Dolina Marzeń. Przeszłość

Dolina Marzeń. Przeszłość - opinie o książce

"Przeszłość" to finałowy tom cyklu "Dolina marzeń" Katarzyna Grochowska Wydawnictwo Szara Godzina. Autorka pokazuje nam krętą drogę bohaterów do osiągnięcia szczęścia i zrealizowania obranych celów . Starając się zmienić coś w życiu, możemy natknąć się na pułapki, które skazują nasze plany na porażkę. Jedną z nich jest  przeszłość ,która niejednokrotnie daje o sobie znać w najmniej oczekiwanym momencie.

"Świt zawsze nastaje po najciemniejszej godzinie. Wierzyła,że i dla nich nadeszła wreszcie ta pora".

Nadia wraz z Jakiem żyją z dnia na dzień,ciesząc się dniem codziennym .

Praca z końmi,która jest ich pasją daje im wiele satysfakcji .Na prośbę szefa decydują się pomóc klaczy Sheltie,która bez przyczyny zaczęła dębować. To nie będzie łatwe zadanie ,ale ta dwójka jest zdeterminowana w działaniu. Wszak zrobili dość spore postępy w pomocy SilverowiWszystko układa się dobrze do momentu kiedy przeszłość dosięgnie Jaka i Nadię . Tajemnicze pocztówki ,które otrzymuje kobieta nie pozwolą jej zapomnieć o wydarzeniach sprzed kilku lat . Natomiast Jack będzie musiał zawalczyć o swoje być albo nie być ,dodatkowo mierząc się z traumą,której jeszcze nie przepracował .

Czy bohaterowie pomogą Sheltie i Silverowi? Kto chce zaszkodzić Nadii ? Czy Jake uwolni się od przeszłości i będzie mógł zawalczyć o swoje szczęście ? Czy pomoc , którą uzyskają od przyjaciół zmieni tok wydarzeń w drodze ku wolności ?

"Całe życie uczymy się siebie. Można złożyć dziesiątki obietnic, setki postanowień i tysiące deklaracji, a kiedy los wrzuca człowieka w głębię nowego doświadczenia, okazuje się, że nie zna się osoby, którą dotychczas widywało się w lustrze".

"Przeszłość " to historia pokazująca walkę o siebie. W życiu nie raz musimy o siebie zawalczyć. Wcale nie musimy iść po trupach, ale biorąc swoje sprawy, swoje życie w swoje ręce mamy szansę na szczęśliwą przyszłość .

Możliwe, że boimy się popełnić błąd, paraliżuje nas strach przed porażką, niewykluczone też, że nie doceniamy samego siebie i osób,będących w naszym otoczeniu. Trzeba umieć zawalczyć . Czasami zmiany się udają i stają się częścią życia, a czasami nie okazują się dobre i musimy tak jak bohaterowie zastanowić się, co należy zrobić .

Dajcie się porwać i zaskoczyć tej historii. Zobaczycie jak pasja potrafi zmienić życie . Może lektura zmusi Was do zmian. Gorąco polecam.

"..Dzisiaj wszystko się zmieni. Przysięgam. A ty żyj tak,jak zawsze chciałeś ".

Avatar użytkownika - Anna1990
Anna1990
Przeczytane:2024-04-12, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2024,

Wydawałoby się, że Nadia będzie mogła w końcu zostawić za sobą dramatyczne przeżycia. Uczy się czerpać z życia pełnymi garściami. Kiedy wraz z Jakiem podejmują się treningu narowistej Sheltie, dziewczynę ogarnia uczucie, że w jej życiu wydarzy się coś złego. Nie myli się, bo pocztówki, które zaczynają do niej przychodzić zwiastują bliskie spotkanie z trudną przeszłością. Niespodziewanie również Jake musi zmierzyć się z traumami z przeszłości. Dodatkowo ponownie zaczyna upominać się o niego świat przestępczy. Czy bohaterom uda się wyjść obronną ręką z kolejnych potyczek z przeszłością i razem zbudować swoją przyszłość?
Nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo pragnęłam by Przeszłość ujrzała światło dzienne! Wszak wcześniejsze części cyklu pozostawiły po sobie niedosyt i kilka nierozwiązanych do końca wątków. Dlatego jeszcze raz marzyłam by wrócić do znanych i lubianych bohaterów. I oto moje marzenie spełniło się i żeby było tego mało, lektura okazała się idealna w każdym calu. Trzecia część Doliny marzeń zawiera w sobie wciągającą fabułę, która idealnie łączyła w sobie nowe wątki i kilka sekretów z przeszłości Jake i Nadii. Dodatkowym walorem Przeszłości było przyjemne i lekkie niczym skrzydła motyla pióro autorki, które prowadziło nas przez życiowe meandry pośród wzlotów i upadków lubianych postaci. W środku nie brak było niespodzianek i momentów, kiedy można było się prawdziwie wzruszyć...
Przeszłość to wzruszająca książka opowiadająca o sekretach z przeszłości i walce o marzenia. Szczerze ją polecam!

Avatar użytkownika - agnieszka_rowka
agnieszka_rowka
Przeczytane:2024-02-16, Przeczytałam,
Dolina marzeń. Nadzieja
Katarzyna Grochowska0
Okładka ksiązki - Dolina marzeń. Nadzieja

Nadia pracuje w renomowanej stadninie niedaleko Warszawy. Konie są jej pasją i pocieszeniem. Tylko w siodle czuje się wolna od traumatycznych wspomnień...

Dolina marzeń. Odwet
Katarzyna Grochowska0
Okładka ksiązki - Dolina marzeń. Odwet

Nadia wraz ze śmiercią babci straciła sojusznika, który chronił ją przed bezwzględną ciotką Aldoną. Szantażowana utratą ukochanych koni, rezygnuje z pracy...