Dogman. Zbrodnia Ikara

Tom 9 cyklu Dogman

Tym razem Dogman naprawdę narozrabiał! Burmistrz ma dość jego wybryków. Dogman oddaje odznakę i zabiera swoje rzeczy ale chociaż właśnie zostaje bez pracy, nie traci jeszcze nadziei.

Czy z pomocą przyjaciół Dogmanowi uda się wykopać z dołka i wrócić do policji?

Dziewiąta część niezwykle popularnej serii Dav'aPilkey'a trafia do czytelników w każdym wieku, po raz kolejny ucząc empatii, życzliwości i wytrwałości.

Informacje dodatkowe o Dogman. Zbrodnia Ikara:

Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2021-06-16
Tytuł oryginału: Dogman. Grime and Punishment

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży

Kup książkę Dogman. Zbrodnia Ikara

Dogman. Zbrodnia Ikara - opinie o książce

Cześć książkoholicy 🎶❣️

Ostatnie, najnowsze losy "Dogmana" to kolejna dawka niezapomnianych wrażeń nie tylko dla najmłodszych. Autor jak zawsze zaintrygował moją córkę i z ogromnym zaangażowaniem wsłuchiwała się, ale także sama czytała co tym razem spotkało psa policjanta. Jeśli macie dzieci, które uczą się czytać to z doświadczenia już wiem, że to fajny sposób na naukę. Ale jest to książka nie tylko dla uczących się czytać. Jest to książka zarówno dla tych co nie potrafią w ogóle jak i tych czytających samodzielnie, i małych i dużych

,,Dogman" to niezwykła i szalona rozrywka dla dużych i małych.

Tym razem tytułowy bohater nieźle narozrabiał. Burmistrz nie wytrzymał i zwolnił go ze służby. Ale zapomniał o tym, że Dogman ma wiernych przyjaciół. Nie wziął też pod uwagę, że zło nigdy nie śpi...

Dziewiąta część przygód tego niezwykłego psiego policjanta to moje pierwsze spotkanie z tą serią. Zabawne i mądre dialogi, ciekawie zilustrowany scenariusz sprawiły, że z przyjemnością przeczytam tę serię od początku.

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-06-17, Ocena: 4, Przeczytałem,

DOGMAN I KOTMAN

Kolejny tom przygód Dogmana to jeszcze jedna porcja szalonej rozrywki dla całej rodziny. Rozrywki absurdalnej, często pozbawionej sensu, ale oferującej oczyszczający śmiech. I naprawdę dobrą zabawę, pełną popkulturowych nawiązań i odniesień.

Akcja, jak zawsze, opowiada nam dwie historie. Pierwsza z nich to losy znanych z „Kapitana Majtasa” George’a i Harolda, którzy postanawiają zacząć sprzedawać nowy numer swojego komiksu w… galerii handlowej. Nie są jednak świadomi, że jest to zakazane. Czy i tym razem im się upiecze?
A co tam u bohatera ich komiksów, Dogmana? Z okazji dnia szefa szef ma doczekać się uczczenia, jako najlepszy szef. Dogman jednak znów zaczyna rozrabiać i to do tego stopnia, że burmistrz ma dość. Czym to się kończy? Utratą pracy i odznaki. Ale czy nadziei? Zło nie śpi, problemy nie znikają, a na dodatek pojawia się… Kotman?

Dav Pilkey0
Okładka ksiązki - Kapitan Majtas. Wielka bitwa z zasmarkanym cyborgiem, część 1. Noc obrzydliwych glutów z nosa. Tom 6

George i Harold znów wpakowali się w kłopoty. Melvin Sneedly - szkolny superprymus -  postanawia się na nich zemścić za wszystkie ich głupie...

Dogman. Wichrowe Bzdurza
Dav Pilkey0
Okładka ksiązki - Dogman. Wichrowe Bzdurza

Dog Man i Petey stają twarzą twarz z wielkimi wyzwaniami w kolejnej, dziesiątej już części przygód, na które młodych czytelników i miłośników komiksów...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk