Dlaczego koty miauczą?

Po co kotu wąsy? Dlaczego koty mają mokre noski? Czy koty przynoszą pecha? Czy koty lubią głaskanie? Dlaczego koty nie lubią wody?

Z tej książki dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz, żeby zrozumieć, jak wyjątkowym zwierzakiem domowym jest kot. Nick Crumpton - doktor zoologii Kolegium Uniwersyteckiego w Londynie - odpowiada w swojej książce na wiele ciekawych, trudnych i zaskakujących pytań na temat kociaków wszelkiego pochodzenia. Jeżeli jesteś młodym miłośnikiem zwierząt, a szczególnie jeśli czujesz się kociarzem lub kociarą, koniecznie zajrzyj do tej niecodziennej, pięknie ilustrowanej i zabawnej książki, pełnej interesujących faktów.

Informacje dodatkowe o Dlaczego koty miauczą?:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2023-02-22
Tytuł oryginału: Why do cats meow?

Kup książkę Dlaczego koty miauczą?

Dlaczego koty miauczą? - opinie o książce

Avatar użytkownika - katee87
katee87
Przeczytane:2023-03-13, Ocena: 5, Przeczytałem,

"Dlaczego koty miauczą" i "Dlaczego psy się obwąchują" to dwie fascynujące książki, które powinny znaleźć się na półce każdego miłośnika czworonogów - zarówno kociarzy, jak i psiarzy, a także osób planujących adopcję swojego pierwszego zwierzaka. Te wyjątkowe książeczki to nie tylko skarbnice wiedzy, ale również prawdziwe dzieła sztuki, pełne oryginalnych i kolorowych ilustracji, które ukazują opisywane przez autorów fakty w ciekawy i przystępny sposób. Dzięki nim, czytelnik przeniesie się w świat psów i kotów, zrozumie ich zachowanie i potrzeby, a także pozna ciekawostki dotyczące historii i ewolucji tych zwierząt. Warto zanurzyć się w tej fascynującej lekturze i stać się jeszcze bliższym swojemu pupilowi.

"Dlaczego koty miauczą"

Jeśli jesteś miłośnikiem kotów, to ta książka z pewnością Cię zainteresuje! To prawdziwa skarbnica wiedzy dla wszystkich miłośników tych pięknych i tajemniczych stworzeń, które uwielbiają chodzić własnymi ścieżkami.

Autorzy serwują fascynujące fakty na temat kociarskiego świata, zapewniając solidną porcję informacji o różnorodności ras, sposobach zaznaczania przez koty terytorium oraz ich zwyczajach. Dowiecie się, czy koty lubią być głaskane i czy faktycznie przynoszą pecha. A co więcej, poznacie odpowiedź na pytanie, które dręczy nie tylko kociarzy - czy koty są w stanie przejąć władzę nad światem?

Te prawdziwe perełki zostały zaprezentowane czytelnikowi w niebanalny sposób, podzielone na krótkie, przystępne rozdziały, które pozwalają na lekkie i przyjemne przyswajanie wiedzy. Bez wątpienia, obie książki to pozycje, które powinny znaleźć się na półce każdego miłośnika psów i kotów.

Wszystko, co chcesz wiedzieć o owadach i innych bezkręgowcach. Fakty i mity
Nick Crumpton0
Okładka ksiązki - Wszystko, co chcesz wiedzieć o owadach i innych bezkręgowcach. Fakty i mity

O bezkręgowcach wiemy już bardzo dużo, a mimo to w zbiorowej świadomości wciąż krążą nieprawdziwe informacje na temat tych niesamowitych zwierząt. Myślisz...

Dlaczego psy się obwąchują?
Nick Crumpton0
Okładka ksiązki - Dlaczego psy się obwąchują?

Dlaczego psy są takie lojalne? Jak psy porozumiewają się między sobą? Dlaczego psy gryzą kości? Czym zajmuje się mój pies, kiedy wychodzę? Na te i na...

Rok szarańczy
Terry Hayes