Dieta bez pszenicy

Inne wydania:
Dr William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. Dzisiejsza pszenica nie jest już solidną podstawą pożywienia, z której powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, by producenci żywności mogli osiągać jak największe zyski przy minimalnych kosztach. W rezultacie to dobroczynne niegdyś zboże stało się żywieniowo bezwartościowym, acz wszechobecnym składnikiem, który sprawia, że poziom glukozy we krwi rośnie gwałtowniej niż po zjedzeniu cukru, a ponadto ma właściwości uzależniające, co doprowadza do huśtawki głodu i przejadania się oraz zmęczenia. Na podstawie wieloletnich badań klinicznych oraz niezwykłych wyników, które obserwował u tysięcy własnych pacjentów po rezygnacji z produktów zawierających pszenicę, dr Davis przedstawia argumenty przeciwko temu wszechobecnemu składnikowi pokarmowemu. Dieta bez pszenicy skutkuje wg niego znaczącymi korzyściami, takimi jak: stała utrata wagi; złagodzenie zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2; wyleczenie z problemów jelitowych; wyraźne obniżenie poziomu cholesterolu; poprawa gęstości kości; zanik dolegliwości skórnych, takich jak łuszczyca, afty, łysienie; ograniczenie stanów zapalnych i bólów gośćcowych. Ta atrakcyjna w czytaniu, skłaniająca do myślenia i starannie udokumentowana książka oferuje nowy, niezmiernie ważny punkt widzenia na najistotniejsze problemy zdrowotne naszych czasów.

Informacje dodatkowe o Dieta bez pszenicy:

Wydawnictwo: Bukowy Las
Data wydania: 2013-02-20
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-62478-92-7

Kup książkę Dieta bez pszenicy

Dieta bez pszenicy - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mathab
Mathab
Przeczytane:2013-11-17, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2013, Mam,
Książka przedstawia nowe spojrzenie na znaczenie pszenicy w naszym życiu i wpływ jej spożywania na zdrowie. Napisana językiem zrozumiałym dla każdego, przejrzystym. Jeszcze przed jej lekturą zaczęłam stosować dietę eliminującą pokarmy mączne, z zawartością glutenu. Pozytywnie wpłynęło to na moje zdrowie. Dodatkowym atutem są dołączone przepisy na zdrowe potrawy, których składniki można kupić w naszych sklepach. Polecam każdemu, kto ma problemy zdrowotne i chciałby coś zmienić w swoim jadłospisie. Czyta się szybko i przyjemnie.
Avatar użytkownika - danutka
danutka