Dieta bez pszenicy

Ocena: 5.5 (2 głosów)
Inne wydania:
Dr William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. Dzisiejsza pszenica nie jest już solidną podstawą pożywienia, z której powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, by producenci żywności mogli osiągać jak największe zyski przy minimalnych kosztach. W rezultacie to dobroczynne niegdyś zboże stało się żywieniowo bezwartościowym, acz wszechobecnym składnikiem, który sprawia, że poziom glukozy we krwi rośnie gwałtowniej niż po zjedzeniu cukru, a ponadto ma właściwości uzależniające, co doprowadza do huśtawki głodu i przejadania się oraz zmęczenia. Na podstawie wieloletnich badań klinicznych oraz niezwykłych wyników, które obserwował u tysięcy własnych pacjentów po rezygnacji z produktów zawierających pszenicę, dr Davis przedstawia argumenty przeciwko temu wszechobecnemu składnikowi pokarmowemu. Dieta bez pszenicy skutkuje wg niego znaczącymi korzyściami, takimi jak: stała utrata wagi; złagodzenie zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2; wyleczenie z problemów jelitowych; wyraźne obniżenie poziomu cholesterolu; poprawa gęstości kości; zanik dolegliwości skórnych, takich jak łuszczyca, afty, łysienie; ograniczenie stanów zapalnych i bólów gośćcowych. Ta atrakcyjna w czytaniu, skłaniająca do myślenia i starannie udokumentowana książka oferuje nowy, niezmiernie ważny punkt widzenia na najistotniejsze problemy zdrowotne naszych czasów.

Informacje dodatkowe o Dieta bez pszenicy:

Wydawnictwo: Bukowy Las
Data wydania: 2013-02-20
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-62478-92-7
Liczba stron: 328

więcej

Kup książkę Dieta bez pszenicy

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Dieta bez pszenicy - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mathab
Mathab
Przeczytane:2013-11-17, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2013, Mam,
Książka przedstawia nowe spojrzenie na znaczenie pszenicy w naszym życiu i wpływ jej spożywania na zdrowie. Napisana językiem zrozumiałym dla każdego, przejrzystym. Jeszcze przed jej lekturą zaczęłam stosować dietę eliminującą pokarmy mączne, z zawartością glutenu. Pozytywnie wpłynęło to na moje zdrowie. Dodatkowym atutem są dołączone przepisy na zdrowe potrawy, których składniki można kupić w naszych sklepach. Polecam każdemu, kto ma problemy zdrowotne i chciałby coś zmienić w swoim jadłospisie. Czyta się szybko i przyjemnie.
Link do opinii
Avatar użytkownika - danutka
danutka
Przeczytane:2014-07-28, Ocena: 5, Przeczytałam, z_52 książki - 2014,
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Kyle
T.M. Piro
Kyle
Raj utracony
John Milton
Raj utracony
Krok do szczęścia
Anna Ficner-Ogonowska
Krok do szczęścia
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy