Diana - Moja Historia

Wstrząsający światowy bestseller, który Diana pomagała pisać, i który ukształtował jej los i przeznaczenie oraz zmienił królewska rodzinę na zawsze.

Istnieje tylko jedna prawdziwa i źródłowa biografia Diany, księżnej Walii: ta, w której powstawaniu ona sama sekretnie brała udział. To jest właśnie ta książka.

O Lady D opublikowano setki książek - biografie oparte głównie na plotkach i  żalach niechętnej służby, ograniczonym widzeniu przyjaciół lub tzw. przyjaciół oraz ilustrowane zdjęciami, pstrykanymi przez paparazzich.

"Diana - Moja historia" opiera się na zarejestrowanych na magnetofonie wywiadach, przekazanych w sekrecie przez księżną Walii Andrew Mortonowi w czasie głębokiego kryzysu w małżeństwie księżnej oraz w jej życiu, ilustrowanych unikalnymi kolorowymi fotografiami, które ona  sama dostarczyła. Odkąd życie Diany tak dramatycznie się zakończyło, ta książka jest tak bliska autobiografii, jaką świat kiedykolwiek może otrzymać.

Prasa o biografii "Diana - Moja historia":

"Najlepiej udokumentowana i miarodajna książka o rodzinie królewskiej, jaka kiedykolwiek powstała"  - Sunday Times

"Nowoczesna klasyka, książka, która zmieniła życie tych, którzy byli jej bohaterami" - London Evening Standard

"...wiarygodny, intrygujący, lecz także alarmujący portret 'ostatniej ikony dwudziestego wieku' "- Daily Telegraph

Informacje dodatkowe o Diana - Moja Historia:

Przeczytane:2019-03-15, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2019,
Diana. W pogoni za miłością
Andrew Morton0
Okładka ksiązki - Diana. W pogoni za miłością

Kolejna publikacja biografa księżnej Walii, autora bestsellerowej książki "Diana. Moja historia" - Andrew Mortona. Tym razem, w "Diana. W pogoni za miłością"...

Diana. Jej historia
Andrew Morton0
Okładka ksiązki - Diana. Jej historia

Księżna Diana, królowa ludzkich serc - ikona za życia i legenda po śmierci - nie przestaje fascynować. Ta przełomowa biografia nazwana ,,najdłuższym...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk