Czynnik miłości

Gdyby rodzina Cullenów chodziła do liceum Patrycji, wszystko wyglądałoby inaczej. Ale takie rzeczy dzieją się tylko w książkach. Poza nimi czeka codzienność: despotyczny ojciec urządzający w domu hałaśliwe imprezy, zahukana matka i zgryźliwi nauczyciele. Do tego najlepsza przyjaciółka zakochała się w Tajemniczym Poecie?A jednak? W życie Patrycji nieoczekiwanie wkracza ktoś bardzo podobny do Edwarda, bohatera ulubionej powieści: ta sama blada cera, podobnie podkrążone oczy, nieziemska uroda? Czy chłopak rzeczywiście skrywa mroczny sekret? Powieść Anny Łaciny opowiada o dorastaniu do dojrzałej i odpowiedzialnej miłości, trudnych wyborach oraz decyzjach, które mogą zaważyć na całym życiu.

Informacje dodatkowe o Czynnik miłości:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2010-03-17

Kup książkę Czynnik miłości

Czynnik miłości - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mada013
Mada013
Przeczytane:2017-06-24, Ocena: 6, Przeczytałem, 26 książek w 2017 , Mam,
Gdy zaczęłam ją czytać nie zaciekawiła mnie, ale od połowy tak mnie wciągnęło, że przeczytałam prawie jednym tchem.
Avatar użytkownika - Sylwia-T
Sylwia-T
Przeczytane:2013-04-06, Ocena: 4, Przeczytałam,
Książka o młodzieży, ale nie tylko dla młodzieży. Porusza ważne i mniej ważne problemy nastolatków, ale w tle dotyka również szerszych problemów rodzinnych. Perypetie Patrycji i Magdy są bardzo wciągające i współczesne. Myślę, że wiele dziewczyn odnajdzie tu coś wspólnego ze sobą. Autorka prosto i bez zbędnego moralizowania wskazuje właściwą drogę i daje dobre rady. Zdecydowanie warta przeczytania i przez córki i przez matki. Mnie dodatkowo urzekła dzięki temu, że akcja dzieje się w Toruniu i w większości wiedziałam gdzie :)
Słodko i romantycznie... Może warto przeczytać na odprężenie zmysłów?
Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2010-09-29, Ocena: 6, Przeczytałam,
Super wciąga! Tytuł ten łączy się w sposób pośredni z "Kradzionymi różami" tejże autorki. Obie pozycje bardzo polecam!
Avatar użytkownika - wisienkawlikrze
wisienkawlikrze
Przeczytane:2011-03-28, Ocena: 5, Przeczytałam,
Świetna - z każdą kartką podsycała moją ciekawość: czy on się do wie, że ona nie wie?:D
Avatar użytkownika - catling
Przeczytane:2013-05-06, Ocena: 6, Przeczytałam,
Zadzwoń, kocham cię
Anna Łacina0
Okładka ksiązki - Zadzwoń, kocham cię

Weronika i Wawrzyniec poznali się podczas szalejącej burzy. Nic więc dziwnego, że miłość spadła na nich jak grom z jasnego nieba. Szybko jednak zrozumieli...

Ostatnie wakacje
Anna Łacina0
Okładka ksiązki - Ostatnie wakacje

Życie siedemnastoletniej Ośki zostaje wywrócone do góry nogami. Dziewczyna musi opuścić przyjaciół i przeprowadzić się na drugi koniec...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;