Prezentowana przez nas książka wprowadza całą rodzinę – w przypadku dzieci już od najwcześniejszego dzieciństwa – w najatrakcyjniejszą i najzdrowszą formę wegetarianizmu: dietę mleczno-jajeczno-roślinną, zwaną inaczej laktoowowegetarianizmem. W założeniach wykorzystuje się w niej całą gamę produktów pochodzenia roślinnego, które są bardzo zróżnicowane i posiadają mnóstwo substancji odżywczych, smaków, kolorów i konsystencji.
To propozycja dla wegetarian, a także dla każdego, kto chce jedynie ubogacić swoją dietę mięsną.
W książce tej znajdziemy:
duży wybór przepisów na potrawy wegetariańskie,
jasne i ciekawe informacje dotyczące podstawowych składników diety, takich jak owoce, warzywa, rośliny
liściaste, zboża, rośliny strączkowe, bakalie, algi, jajka i nabiał;
potrawy dobrane do poszczególnych etapów rozwoju dziecka;
zabawne dania do przyrządzania razem z dziećmi;
przewodnik po codziennym jadłospisie.
Odbiorcy:
– wegetarianie i wszyscy, którzy chcą ubogacić swoją dietę o potrawy wegetariańskie.
– rodzice, nauczyciele i opiekunowie przygotowujący posiłki z dziećmi; wreszcie profesjonaliści, tacy jak
dietetycy czy restauratorzy.
Dlaczego warto nabyć tę książkę:
– to kopalnia pomysłów na potrawy wegetariańskie i zbiór ciekawych informacji dotyczących zdrowej diety.
– promuje dietę warzywną i zdrowy tryb życia.
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2014-01-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 308
Uroczy dowcip i duchowa głębia, anegdoty i profesjonalny komentarz teologiczny, a przy tym urozmaicona forma przekazu, np. quiz, list czy baśń, wyróżniają...