Cuda świętego Maksymiliana Marii Kolbego część 2. Świadectwa i drogi krzyżowe

Ojciec Maksymilian strzeże nas z nieba

Cały chciał być dla Boga i cały dla ludzi, a wszystko czynił przez Niepokalaną. Dlaczego? Bo Ona niczego nie zatrzymywała dla siebie, ale wszystkim się dzieliła - najpierw z Bogiem, a później z innymi. Kolbe pragnął Ją w tym dawaniu naśladować.

Fragment wstępu

Po świętach wielkanocnych przywieźliśmy sześciomiesięczną córeczkę ze szpitala. Znajdowała się w bardzo ciężkim, wręcz nieuleczalnym stanie, jednak za sprawą o. Maksymiliana Kolbego została uzdrowiona.

Mój mąż zachorował bardzo poważnie na serce. W dniu Trzech Króli przechodził w szpitalu ciężki atak, występowały poty, silne osłabienie, utraty przytomności. W tych chwilach zwróciłam się do o. Kolbego z pełnym spokojem: ,,Ojcze Kolbe, przyjdź tu, do łóżka męża, a on nie umrze". Atak szczęśliwie minął.

Modlitwa

Dobry Boże, nie daj mi płakać, że boli, ale daj moc, by powstać jak Chrystus, ale daj odwagę, by stanąć w obronie jak Ojciec Maksymilian. Jak rycerz, który wie, że miłość silniejsza jest niż śmierć.

W książce znajdziesz świadectwa cudów, chronologię życia ojca Maksymiliana Marii Kolbego, a także przejmujące nabożeństwa drogi krzyżowej.

Informacje dodatkowe o Cuda świętego Maksymiliana Marii Kolbego część 2. Świadectwa i drogi krzyżowe:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2019-02-21
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: bóg Osobiste świadectwo religijne i publikacje popularyzujące wiarę

Kup książkę Cuda świętego Maksymiliana Marii Kolbego część 2. Świadectwa i drogi krzyżowe

Cuda świętego Józefa. Świadectwa i listy dzieci. Część 5
Katarzyna Pytlarz0
Okładka ksiązki - Cuda świętego Józefa. Świadectwa i listy dzieci. Część 5

Historie opowiadające o łaskach otrzymanych za przyczyną Opiekuna Odkupiciela oraz wzruszające listy pisane do niego przez dzieci - między innymi te treści...

Cuda świętego Józefa cz.4. Świadectwa i listy
Katarzyna Pytlarz0
Okładka ksiązki - Cuda świętego Józefa cz.4. Świadectwa i listy

Święty Józef - nasz przemożny Opiekun Każdego roku do Narodowego Sanktuarium św. Józefa w Kaliszu ze wszystkich stron kraju napływają świadectwa wysłuchanych...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk