Cuda świętego Józefa cz.4. Świadectwa i listy

Święty Józef - nasz przemożny Opiekun

Każdego roku do Narodowego Sanktuarium św. Józefa w Kaliszu ze wszystkich stron kraju napływają świadectwa wysłuchanych próśb i otrzymanych łask. Publikujemy je w kolejnym, czwartym tomie Cudów św. Józefa. Nadesłane podziękowania potwierdzają, że wstawiennictwo Oblubieńca Maryi jest niezwykle skuteczne. Każdy, kto zawierza mu swoje życie, ma gwarancję, że w obliczu rozmaitych trudności zawsze będzie mógł liczyć na jego czułą ojcowską opiekę.

Wielkim cudem jest uzdrowienie Pawła, u którego dwa lata temu wykryto guza mózgu - glejaka. Po dwukrotnej operacji, radioterapii i chemioterapii wszystko jest już dobrze, co potwierdziło ostatnie badanie. Wierzę mocno, że św. Józef - opiekun rodzin i ojców - wstawił się za Pawłem, który również jest ojcem i głową rodziny. Teresa

Modlitwa

O święty Józefie, okaż się ojcem także i nam i prowadź nas na drodze życia. Wyjednaj nam łaskę, miłosierdzie i odwagę i broń nas od wszelkiego zła. Amen.

W książce znajdziesz świadectwa cudów oraz listy czcicieli adresowane do św. Józefa, a także list apostolski Patris corde napisany przez Papieża Franciszka z okazji 150. rocznicy ustanowienia Świętego Józefa patronem Kościoła powszechnego. Ojciec Święty, publikując ten list, ogłosił jednocześnie rok 2021 Rokiem Świętego Józefa.

Informacje dodatkowe o Cuda świętego Józefa cz.4. Świadectwa i listy:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2021-02-11
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Osobiste świadectwo religijne i publikacje popularyzujące wiarę bóg

Kup książkę Cuda świętego Józefa cz.4. Świadectwa i listy

Cuda świętego Józefa cz.4. Świadectwa i listy - opinie o książce

Cuda świętego Maksymiliana Marii Kolbego część 2. Świadectwa i drogi krzyżowe
Katarzyna Pytlarz0
Okładka ksiązki - Cuda świętego Maksymiliana Marii Kolbego część 2. Świadectwa i drogi krzyżowe

Ojciec Maksymilian strzeże nas z nieba Cały chciał być dla Boga i cały dla ludzi, a wszystko czynił przez Niepokalaną. Dlaczego? Bo Ona niczego nie zatrzymywała...

Cuda świętego Józefa. Świadectwa i listy dzieci. Część 5
Katarzyna Pytlarz0
Okładka ksiązki - Cuda świętego Józefa. Świadectwa i listy dzieci. Część 5

Historie opowiadające o łaskach otrzymanych za przyczyną Opiekuna Odkupiciela oraz wzruszające listy pisane do niego przez dzieci - między innymi te treści...

Kyle
T.M. Piro