Kolorowanka pełna kojących treści, stworzona według autorskiej koncepcji Agaty Głydy i zilustrowana przez Annę Janik, to zaproszenie do tego, aby znaleźć czas dla siebie, wyciszyć się oraz zrelaksować. Kolorując, możesz na chwilę zatrzymać się tu i teraz, uspokoić gonitwę myśli, skupić się na ciałożyczliwym przesłaniu, a także poćwiczyć wspierające hasła.
Nikt nie rodzi się z negatywnym podejściem do swojego ciała. To postawa wyuczona przez wielokrotnie powtarzany komunikat, że „coś jest z tobą nie tak”. Antidotum może być mówienie sobie, że „moje ciało jest dobre, a mój wygląd nie jest najważniejszy”. W kolorowankach znajdziesz właśnie takie lecznicze treści. Patrząc na ilustracje, kolorując afirmacyjne hasła i powtarzając je w myślach, z czasem nabierzesz nowej perspektywy i życzliwej postawy wobec siebie i własnego ciała.
Wydawnictwo: Publicat
Data wydania: 2024-06-05
Kategoria: Psychologia
Żyjemy w kulturze diet. Jaki ma to na nas wpływ? Skąd biorą się nasze problemy z jedzeniem i jak sobie z nimi radzić? Jak odczytywać płynące z ciała sygnały...
Ta książka to przewodnik budowania zdrowej relacji z ciałem, opartej na życzliwej trosce i szacunku. Dowiesz się z niej, skąd bierze się negatywny obraz...
Przeczytane:2024-11-09, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, 52 książki 2024,
Kolorowanka nie jest byle jaka, bo porusza temat ciało życzliwości.
Akceptujecie swoje ciało?
Podczas kolorowania usiadłam wygodnie na trawce i włączyłam relaksacyjną muzyczkę, by jak najbardziej się wyciszyć, by znaleźć chwilę spokoju od zgiełku codzienności.
Kolorowanka jest podzielona na różne tematy typu ,,Moje ciało ma prawo zmieniać się w ciągu życia", czy ,,Nie muszę się sobą zachwycać, by żyć pełnią życia", gdzie autorka tłumaczy nam, na nasze ciała są różne i pomaga nam w zaakceptowaniu pewnych zmian.