Kontynuacja bestsellerowej serii romansów, której bohaterami są czterej bracia Parkersonowie i ich siostra Stella
Nastoletnia Delia była zakochana bez pamięci w Joshu, najstarszym z braci Parkersonów. Wszyscy o tym wiedzieli. On jednak uważał ją tylko za przyjaciółkę młodszego brata i nie zwracał na nią uwagi. Ich drogi rozeszły się, kiedy Joshua wyjechał z miasteczka, kierować jednym z hoteli swojego ojca. Po upływie kilku lat pojawił się znowu w Willow Creek i między nimi zaiskrzyło. Długo wmawiali sobie i innym, że nie łączy ich nic więcej poza fantastycznym seksem. Dlaczego to miałoby coś znaczyć? Przecież Delia wybiła go sobie z głowy dawno temu, a Josh nie zamierzał się nigdy ożenić. Czy duchy przeszłości wpłyną na ich przyszłość?
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2023-07-12
Tytuł oryginału: A Moment for Us
Ostatni tom bestsellerowej serii romansów, której bohaterami są czterej bracia Parkersonowie i ich siostra Stella Maren, atrakcyjna trzydziestolatka...
Bestsellerowa autorka Corinne Michaels powraca z nową powieścią z jej bestsellerowej serii „Salvation”. Pokochaliście Consolation i Conviction...
Przeczytane:2023-08-01, Ocena: 5, Przeczytałam,
Corinne Michael tworzy książki, przez które zawsze płynę. I choć wielokrotnie wywołują we mnie lawinę emocji to stanowią równocześnie mój comfort read i mój guilty pleasure, a gdy tylko pojawia się kolejna jej powieść, sięgam po nią z niecierpliwością. I tak było również w tym przypadku.
,,Chwila dla siebie" to opowieść Josha, kolejnego z rodzeństwa Parkersonów oraz Delii, która skradła jego serce już wiele lat temu. Gdy oboje znowu znajdują się w Willow Creek pewnym jest, że finalnie coś się wydarzy. Zwłaszcza że Delia nigdy nie otrząsnęła się ze swoim uczuć względem najstarszego z braci. Ale czy Josh jest gotowy na poważny związek?
To kolejna, pełna uczuć historia Autorki, która swoimi życiowymi zawirowaniami fabuły zapewni czytelnikowi wiele różnych chwil. Napisana przystępnie, z charakterystycznym dla Michaels ciepłem w narracji, lekko prowadzi nas przez lawinę wydarzeń, a mimo wszystko umiejętnie oddziałuje na czytelnicze emocje. To nie tylko kolejny romans pełen uniesień, to także powieść o sile rodziny, niezwykłej przyjaźni, wzlotach i upadkach fundowanych przez los, stratach, z jakimi wiąże się życie i wyborach, które mogą być łatwe z zewnątrz, lecz gdy staje się w środku uczuciowego wiru nic nie jest proste. Do tego Autorka kreuje nie tylko przyjemną, realistyczną fabułę, w której porusza naprawdę ważne kwestie dotyczące choćby rodzicielstwa, czy żałoby, ale tworzy też cudowny świat, jakim jest społeczność z Willow Creek, w którym z największą przyjemnością chciałoby się znaleźć. Ze swojej strony polecam zarówno tę książkę, jak i inne powieści Corinne, bo ona po prostu nigdy mnie nie zawodzi.