CHAINSAW MAN: TOM 15

Zgodnie z przepowiednią Demona Głowdu przed Asą ukazuje się „Demon Upadku”, który uosabia jeden z pierwotnych strachów człowieka! Posiada okrutną umiejętność rozdłubywania dawnych ran ludzkich serc, przez co Asa przestaje wierzyć Yoru. Bezsilni ludzie wciąż „upadają”, by trafić do menu pikieł i cierpieć katusze, gdy będą pożerani.

Informacje dodatkowe o CHAINSAW MAN: TOM 15:

CHAINSAW MAN: TOM 15 - opinie o książce

Avatar użytkownika - PopKulturowyKoci
PopKulturowyKoci
Przeczytane:2024-11-12, Ocena: 6, Przeczytałem,

POPKULTUROWY KOCIOŁEK: Nieudany plan Asy rozkochania w sobie Denjiego sprawił, że znowu pogrążyła się ona w swoim osamotnieniu. Jakby tego było mało, trafia ona na Demona Upadku wywołującego u ludzi iście zabójczą melancholię. Jest to wróg, od którego nie można łatwo uciec, a więc dziewczyna będzie musiał stawić mu czoła. Kiedy już jest gotowa na swoje przeznaczenie, na scenie pojawia się Człowiek Piła, a to oznacza tylko jedno – szaloną akcję.

Po eksperymentach z romantycznymi wątkami w poprzednim tomie autor powraca do tego, co znamy i kochamy najbardziej – brutalnych walk, makabrycznych scen i czarnego humoru. Tom 15 to prawdziwa uczta dla fanów horroru i akcji. Miłośnicy serii będą zachwyceni z podanego tu spektaklu walki, krwi i piętrzących się emocji, gdzie przemoc jest tylko środkiem do pokazania głębszego przesłania.

Oprócz dynamicznej akcji Fujimoto poświęca tu również odpowiednią ilość miejsca na dalszy rozwój postaci. Relacja między Denjim i Asą nadal jest jednym z ważniejszych wątków, a ewolucja ich relacji w ramach akcji pozostaje szczególnie istotna.

Całości dopełnia tu świetna i sugestywna oprawa rysunkowa. Dynamiczne kadry i ekspresyjne twarze postaci tworzą niepowtarzalny klimat mangi. Szczególnie imponujące są sceny walki, które są pełne energii i brutalności....

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2024-03-25, Ocena: 4, Przeczytałem,

PIŁOMAN

,,Chainsawman" tom piętnasty. Czyli dalszy ciąg niby tej samej serii, ale bardziej z bohaterką u steru, niż z tym bohaterem, który towarzyszył nam na początku. On też jest, nie przeczę, ale to na niej głównie skupia się opowieść i to widać. Ale przy okazji tak zwyczajnie fajnie to wychodzi, historia się broni i radzi sobie bardzo dobrze, ma szaleństwo i klimat, jest pomysłowe i chociaż to seria oparta na motywach, które mogłyby wypaść strasznie kiczowato, broni się jak cho...roba i każdemu miłośnikowi niekonwencjonalnych horrorów dostarcza porcji przyjemności, na jaką liczy.

Demon Upadku daje o sobie znać. Asa traci zaufanie do Yoru. Deszcz ludzi spada z ,,nieba". Co tu się dzieje?

CHAINSAWMAN: TOM 12
Tatsuki Fujimoto 0
Okładka ksiązki - CHAINSAWMAN: TOM 12

Asa Mitaka to dziewczyna, która nie może odnaleźć się w środowisku licealistów i z tego względu czuje się wyobcowana we własnej klasie. Jej codzienność...

CHAINSAWMAN: TOM 10
Tatsuki Fujimoto0
Okładka ksiązki - CHAINSAWMAN: TOM 10

„To ja zabiłem Akiego”…Zrozpaczony Denji dochodzi do wniosku, że po ostatnich wydarzeniach całkowicie popsuł mu się mózg. Chlopak szuka...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk