Zło nie umiera… Trzydzieści lat temu psychopatyczny morderca wyruszył na potworne żniwa, znacząc krwią swój szlak przez spokojne miasteczko. Dziś Pine Deep uczyniło z tamtych wydarzeń atrakcję turystyczną, z głównym punktem programu – parkiem grozy „Najbardziej przerażającego miasta Ameryki”. …czeka przyczajone w ciemności Ale w przeddzień wielkiego festynu na Halloween koszmar powraca. Ożywa okrutne zło, by niepodzielnie zawładnąć miastem. Tym razem jednak jest potężniejsze. I ma wiele twarzy…Blues duchów rozpoczyna szokującą brutalnością trylogię amerykańskiego mistrza horroru. Jonathan Maberry, dwukrotny laureat nagrody Brama Stokera, wykładowca i nauczyciel powieściopisarstwa, to autor powieści, komiksów i kilkunastu książek popularnonaukowych, m.in. Vampire Universe. Jest konsultantem Stowarzyszenia Autorów Horrorów i członkiem wielu amerykańskich stowarzyszeń literackich. W jego horrorach makabryczne obrazy z klasycznych powieści grozy przeplatają się z jeszcze bardziej zatrważającą grozą realnego świata.
Informacje dodatkowe o Blues Duchów:
Wydawnictwo: Amber