Blask wiecznego płomienia

Tom 2 cyklu Klątwa Przodków

Tom drugi w serii "Klątwa Przodków"

Niespodziewany dar oferuje niezwykłą moc, zdolną odmienić los Diem, a jednocześnie może pozbawić ją życia.

Dziewczyna znalazła się w centrum nadchodzącej wojny i jednocześnie odkryła coś, co mogłoby jej pomóc ocalić swoich pobratymców. Aby z tego skorzystać, musi przetrwać najbliższe trzydzieści dni, zawarłszy piekielny układ z najbardziej znienawidzonymi przez siebie ludźmi – królewską rodziną z rodu Corbois.

Jednak gdy wkracza w środowisko elity Potomków, szybko zdaje sobie sprawę, że odróżnienie dobra od zła nie jest takie proste, jak mogłoby się wydawać. Nowe sojusze zacierają granice między przyjaźnią a wrogością.

W dodatku matka Diem nadal się nie odnalazła, a pozostawionych przez nią tajemnic nie da się już dłużej ignorować, podobnie jak Strażników Wiecznego Płomienia oraz ich żądań. Uwięziona między starym uczuciem a nowym gorącym pożądaniem, dziewczyna musi spojrzeć prawdzie w oczy i zrozumieć, kim się stała i czego tak naprawdę pragnie, zanim skończy się jej czas.

Informacje dodatkowe o Blask wiecznego płomienia :

Wydawnictwo: Nowe Strony
Data wydania: 2024-10-08

Kup książkę Blask wiecznego płomienia

Opinie o książce - Blask wiecznego płomienia

"Upływający czas sprawia, że ból przemija i pozostaje wyłącznie uśmiech" Diem musi poradzić sobie ze swoim nowym, niezwykłym darem. Do tego pojawia się coraz większe zagrożenie. Czy Diem da sobie radę? Czy nauczy się korzystać ze swojego daru? Czy znajdzie prawdziwych przyjaciół? Czy poradzi sobie z nowym zagrożeniem? "To wszystko to jedna wielka pomyłka. Potrzebowałam tylko trochę czasu, aby to udowodnić" Życie Diem bardzo się skomplikowało, choć można powiedzieć, że to mało powiedziane. Wszystko stanęło na głowie. Chaos, a ona jest w jego środku. Zawsze marzyła o tym, żeby być niewidzialna a teraz? Jest to niemożliwe. Obdarzona pewnym niezwykłym, acz kłopotliwym i przede wszystkim niechcianym darem musi zmienić swoje dotychczasowe życie. Na skutek pewnych okoliczności zamieszkuje w samym pałacu otoczona przez osoby, które nie wszystkie są do niej pozytywnie nastawione. Musi nauczyć się żyć w nowym dla niej środowisku. Nie wie kto tak naprawdę jest szczery a kto nie. Okazuje się jednak, że jej obecna sytuacja, posiadany przez nią dar może stać się podstawą do zmian, o których marzyła. Czy uda jej się zrealizować swoje ambitne cele? "Zawsze pragnęłam dokonać czegoś przełomowego i w końcu dostałam szansę. Przyszłość po raz pierwszy w życiu była klarowna. Wiedziałam doskonale, co chcę osiągnąć" Diem, nie wiem co się z nią tutaj stało. Lubię ją, naprawdę, jest to silna i uparta dziewczyna, ale momentami miałam jej dość. Rozumiem
Iskra Wiecznego Płomienia
Penn Cole0
Okładka ksiązki - Iskra Wiecznego Płomienia

Romantasy z wątkami slow burn oraz enemies to lovers. Kiedy dawne tajemnice ujrzą światło dzienne, wszystko stanie w płomieniach. Diem Bellator żyje...

Po tamtej stronie rzeki
Ewa Szymańska