Znakomity romans obyczajowy niekwestionowanego mistrza opowieści o miłości, autora kilkunastu powieści, z których pokaźna część została przeniesiona na ekran. Kiedy w niewielkim miasteczku Southport na południu USA pojawia się tajemnicza młoda kobieta, mieszkańcy zadają sobie pytanie, co skłoniło ją do rozpoczęcia życia w tym odizolowanym miejscu. Piękna, ale zamknięta w sobie Katie, pracuje w lokalnej restauracji i wyraźnie unika nawiązywania nowych znajomości. Udaje się jej zachować dystans do momentu, w którym poznaje Alexa, właściciela sklepu i owdowiałego ojca dwójki dzieci. Wbrew sobie, Katie coraz bardziej angażuje się w życie rodziny. Ale nawet najczystsze uczucie nie odmieni jej przeszłości. Kobieta miała dobry powód, by zmienić tożsamość i uciec z Bostonu. Pogrzebała całe swoje dawne życie, by uciec przez brutalem, który zamienił jej życie w piekło. Teraz musi zdecydować, czy żyć dalej samotnie pod fałszywym imieniem, czy podjąć ryzyko i walczyć o własne szczęście. To pierwsze pozwoli jej zapomnieć przeszłość i zapewni bezpieczeństwo. To drugie da jej nadzieję na zbudowanie przyszłości.
Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2011-06-01
Tytuł oryginału: Safe Haven
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Wojtczak Ewa
Historia jakich duzo ona z przeszloscia on po przejsciach ale w wykonaniu tego autora rewelacja. Uwielbiam jego ksiazki i ta tez mnie nie zawiodl.Romans z odrobina tajemnicy.
Piękna książka. Prawie do samego końca nie byłam pewna co się wydarzy jak potoczą się losy bohaterów. Jak zawsze pełna emocji i zwrotów książka . Polecam przeczytać.
Nicholas Sparks pisze językiem, który mi bardzo odpowiada. Porusza wiele zagadnień: przemoc domowa, złość, gniew, strach, upokorzenie, poniżenie, uległość ale także odwaga, miłość, tęsknota. Autor wywołał we mnie burzę emocji, czytałam w napięciu i chciałam tam być aby móc pomóc Katie. Tymczasem uczyniła to Jo, która na początku wydała mi się wścibska i natrętna. Kim była Jo? To musicie sprawdzić sami.Jedynie wprowadzenie do tematu mogłoby być trochę krótsze. Początek mi się dłużył ale na kolejnych stronach autor wynagrodził mi to. Świetna obyczajówka z umocowanym w niej romansem.
Wspaniała książka. Aż brak słów by to opisać.
Powieść trzyma w napięciu od pierwszych stron, aż po ostatnią kartkę, wciąż zaskakuje czytelnika i we mnie wzbudziła mnóstwo emocji. Postacie bardzo dobrze wykreowane przez autora Bardzo piękne opisy otoczenia oraz wypowiedzi głównych bohaterów.
Nowy bestseller niekwestionowanego mistrza romantycznych opowieści, autora "Pamiętnika" i "Listu w butelce". Logan Thibault jest urodzonym...
Jeremy Marsh jest wschodzącą gwiazdą mediów, dziennikarzem śledczym, ktorego specjalnością jest pisanie demaskatorskich artykułów o "rzeczach...
Przeczytane:2017-05-05, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,