Bankier mafii

Prawdziwa historia prawnika, który wyprał setki milionów dolarów dla największych bossów narkotykowego świata!

Pomagałem im, pilnując, żeby miliony brudnej forsy zarobionej na handlu prochami mogły zostać bezpiecznie wyprane i zdeponowane bez najmniejszego śladu.

Bo tym się zajmowałem: PRAŁEM BRUDNE PIENIĄDZE.

Oferowałem usługi jedyne w swoim rodzaju.

Masz dwa miliony brudnych dolców z narkotyków, z którymi nie wiesz, co zrobić? Służę. Chcesz założyć firmę, by ukryć swój nielegalny biznes przed stróżami prawa? Żaden problem.

Ken Rijock przez lata balansował na krawędzi. Prał miliony dolarów pochodzące z handlu kokainą, a jednocześnie sypiał z policjantką. Jego życie to narkotyki, przygodny seks, imprezy i miliony dolarów.

Gdy zdradził go jeden z zaufanych klientów, Rijock przyjął rolę podwójnego agenta.

Dziś tropi ludzi, którzy na arenie międzynarodowej piorą pieniądze pochodzące z narkobiznesu. Zna ich metody. Wie, jak celnie uderzyć w czuły punkt.

Thriller dla miłośników "Breaking bad", "Policjantów z Miami" i "Chłopców z ferajny". Rijock dokonał rzeczy niemożliwej – pokazał, że życie w luksusie i nieustająca zabawa to w gruncie rzeczy koszmar. Szczególnie kiedy bawią się mafiozi.
Artur Górski, redaktor naczelny „Focusa Śledczego”

Informacje dodatkowe o Bankier mafii:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2013-02-06
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN: 978-83-7642-069-1

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Bankier mafii

Bankier mafii - opinie o książce

Avatar użytkownika - sabja
sabja
Przeczytane:2013-06-28, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki- 2013, Mam, Na półkach,
Typowe czytadło na wakacje. Niewątpliwie ciekawa historia, w dodatku prawdziwa. Z książki dowiemy się dlaczego autor zaczął prać pieniądze handlarzy narkotykami, jak udawało mu się przez tyle czasu uniknąć wpadki oraz jak skrócił sobie wyrok więzienia. Zakończenie książki jest bardzo optymistyczne i nastrajające do refleksji.

Niby to na faktach, forma pisana jak powieść. Oczekiwałam więcej, nie jest to moja pierwsza pozycja w temacie mafii, ale pierwsza która tak mało wniosła wiedzy o tym zjawisku. Ostatnia strona, aż śmiechu warta. Cóż niby główna postać/autor zmienił swoje życie i wpadł po uszy. Ale wszystko to takie nonszalanckie. Przeczytałam, nie wrócę i odradzam. Jeśli ktoś ma w kolejce książkę o podobnym charakterze, to lepiej tę ominąć i iść dalej.

Avatar użytkownika - Furin
Furin