Starałem się trzymać od ciebie z daleka. Próbowałem ignorować to, co do ciebie czuję. Bo wiem, że nie wolno mi tego czuć. Ale to walka z góry skazana na niepowodzenie. I nie chcę już dłużej walczyć… Tessa przeżywa ciężki rok - jest zakochana w Jasie, przyjacielu swojego brata Camerona, ale on nie odzywa się do niej od niesamowitego, zapierającego dech pocałunku sprzed roku. A nagła kontuzja grozi tym, że na dobre będzie musiała pożegnać się z marzeniami o karierze tancerki. Czas na plan B – studia... w tym samym college’u co Jase. Jase skrywa tajemnicę, której nie zdradza nikomu. A już na pewno nie pięknej siostrze przyjaciela. Chociaż połączył ich najbardziej namiętny pocałunek, wie, że nie wolno mu się angażować w żaden nowy związek. Jednak nie jest w stanie myśleć o niczym innym niż dziewczyna, która może zrujnować jego życie. Tymczasem w campusie dochodzi do tragedii. A Tessa i Jase muszą zdecydować, ile są w stanie zaryzykować, żeby być ze sobą, i co są gotowi stracić, jeżeli ze sobą nie będą...
Amber, 2014
Informacje dodatkowe o Bądź ze mną:
Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2014-06-17
9788324150502
Przeczytane:2019-08-17, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2019, 2019, Literatura piękna, Obyczajowe, Romans,
Teresa przeżywa ciężki rok, Jase, najlepszy przyjaciel jej brata- Camerona nie odzywa się do niej, a ona jest w nim zakochana. Od ich niesamowitego, zapierającego dech pocałunku Tessie jest ciężej o nim zapomnieć. A jej nagła kontuzja grozi, że Teresa będzie musiała pożegnać się ze swoimi marzeniami, o karierze tancerki, a taniec jest dla niej wszystkim.
Teraz czas na plan B- studia w tym samym colleg'u, co jej brat i Jase.
Jase skrywa tajemnicę, której nie zdradza nikomu. A już na pewno nie pięknej siostrze najlepszego przyjaciela. Pomimo tego, że połączył ich najbardziej namiętny pocałunek, Jase wie, że nie wolno mu się angażować w żaden związek. Jednak nie jest w stanie myśleć o niczym innym poza Tessą, która może zrujnować jego życie.
W tym samym czasie dochodzi do tragedii na campusie. A Teresa i Jase muszą zadecydować, ile są w stanie poświęcić, żeby zaryzykować bycie razem i, co są gotowi stracić.
Co ukrywa Jase? Czy Tessa i chłopak, w którym jest zakochana od lat mają szansę być wreszcie razem?
"Bądź ze mną" jest trzecim tomem z serii "Zaczekaj na mnie". Ta część opowiada o siostrze Camerona, o którym była mowa w dwóch pierwszych tomach. On i Avery znaleźli swoje szczęście. Teraz kolej na młodszą siostrę Cama. Czy i ona odnajdzie miłość swojego życia?
J. Lynn pisze przyjemnym stylem pisania, który spodobał mi się od pierwszych ston.
Powieść należy zarówno do literatury pięknej, powieści obyczajowej, jak i romansu.
Książka odpowiada o miłości, zmaganiu się z przeszłością. Jest to piękna opowieść pełna bólu i miłości.
Uważam, że każda osoba, która lubi romanse powinna ją przeczytać. Ja osobiście uważam, że bohaterowie tej powieści zostaną w smoim sercu na długo.