Bądź liderem!

Uzupełnij swoją biblioteczkę biznesową o podstawową i klasyczną książkę Johna C. Maxwella Bądź liderem! - bestseller sprzedany już w ponad milionie egzemplarzy.

Ponadczasowe zasady zastosowane w życiu twoim i twojej organizacji przyczynią się do pozytywnych zmian w zakresie osobistej rzetelności i samodyscypliny. W swoim wyjątkowym stylu doktor Maxwell odkrywa:

Prawdziwą definicję przywództwa

,,Przywództwo to wywieranie wpływu. To właśnie to. Nic dodać, nic ująć... Ktoś, kto tylko myśli, że przewodzi, a nie znajduje nikogo, kto by za nim podążał jest jedynie spacerowiczem."

Cechy przywództwa

,,Przywództwo nie jest ekskluzywnym klubem dla tych, którzy ,,się z tym urodzili". Cechy będące surowcem dla przywództwa można nabyć. Połącz je z pragnieniem i nic nie powstrzyma cię przed staniem się przywódcą."

Różnica między zarządzaniem i przywództwem

,,Zapewnienie, że praca zostanie wykonana przez innych to dokonanie menedżera. Inspirowanie innych do lepszej pracy to dokonanie przywódcy."

Nieważne, na którym szczeblu przywództwa się znajdujesz. Książka Bądź liderem! zainspiruje cię, jak zainspirować innych swoim zaangażowanym, wizjonerskim przywództwem.

Informacje dodatkowe o Bądź liderem!:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2013-11-08
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Bądź liderem!

Bądź liderem! - opinie o książce

Miej marzenia ... i zrealizuj je!
John C. Maxwell0
Okładka ksiązki - Miej marzenia ... i zrealizuj je!

Miej marzenia ... i zrealizuj je! To co umysł może sobie wyobrazić i w co uwierzyć może także osiągnąć. Każdy gdzieś w głębi duszy piastuje jakieś marzenia...

John C. Maxwell0
Okładka ksiązki - Wszyscy się komunikują niewielu potrafi się porozumieć. Sekrety technik komunikacji ludzi sukcesu

TYLKO JEDNA BARIERA STOI MIĘDZY TOBĄ, A SUKCESEM. Nie jest nią doświadczenie. Nie jest nią talent. Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, dlaczego...