Aware. Świadomość. Nauka i praktyka obecności

Najnowsza, przełomowa książka autora bestsellerów ,,New York Timesa", dr. Daniela J. Siegela, która wprowadza czytelników w jego pionierską, opartą na nauce praktykę medytacyjną.

Skupienie, obecność i spokój w codziennym życiu - czy nie o tym marzymy w naszym zabieganym świecie?

Ta książka, będąca dogłębnym spojrzeniem na naukę leżącą u podstaw skuteczności medytacji, uczy czytelników przełomowej koncepcji Koła Świadomości, zmieniającego życie narzędzia do skupiania uwagę, otwarcia świadomości i pielęgnowania życzliwych intencji. Pomoże rozwinąć zdrowszy mózg i zmniejszyć strach, niepokój i stres w życiu.

Niezależnie od tego, czy masz doświadczenia z refleksyjną praktyką, najnowsza książka dr. Siegela to praktyczny przewodnik, który pozwoli ci stać się bardziej skupionym i obecnym, a także bardziej energicznym i odpornym emocjonalnie w obliczu stresu i codziennych wyzwań.

O autorze: dr n. med. Daniel J. Siegel ukończył Harvard Medical School, a także medyczne studia doktoranckie na Uniwersytecie Kalifornijskim w Los Angeles w zakresie pediatrii oraz psychiatrii dzieci, nastolatków i dorosłych. Obecnie jest profesorem psychiatrii klinicznej na Wydziale Medycyny na Uniwersytecie Kalifornijskim w Los Angeles; założycielem i współdyrektorem Centrum Badań nad Uważną Świadomością na Uniwersytecie Kalifornijskim w Los Angeles; założycielem Centrum na rzecz Kultury, Mózgu i Rozwoju oraz jednym z pracujących w nim badaczy; a także dyrektorem wykonawczym Instytutu Psychowzroczności. Jest autorem i współautorem bestsellerowych książek, wśród nich są: ,,Psychowzroczność", ,,Rodzicielstwo bez awantur", ,,Potęga obecności", ,,Mózg na Tak".

Informacje dodatkowe o Aware. Świadomość. Nauka i praktyka obecności:

Wydawnictwo: Mamania
Data wydania: 2023-10-11
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Aware: The Science and Practice of Presence The Groundbreaking Meditation Practice

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Kup książkę Aware. Świadomość. Nauka i praktyka obecności

Psychowzroczność
Daniel J. Siegel0
Okładka ksiązki - Psychowzroczność

Daniel J. Siegel, profesor psychiatrii i autor ceniony przez czytelników na całym świecie, na bazie swoich doświadczeń zawodowych stworzył pojęcie ,...

Zintegrowany mózg - zintegrowane dziecko
Daniel J. Siegel0
Okładka ksiązki - Zintegrowany mózg - zintegrowane dziecko

Przetrwaj codzienne rodzicielskie potyczki i pomóż swojej rodzinie kwitnąć. Daniel Siegel i Tina Payne Bryson stworzyli mistrzowski, przyjazny...

Kyle
T.M. Piro