Selena jest dwudziestopięcioletnią, przedsiębiorczą kobietą. Doświadczenia z dzieciństwa sprawiły, że ambitnie dążyła do realizacji obranych sobie celów i otworzyła dobrze prosperującą agencję reklamową.
Ma za sobą trudne życie z powodu swojej oryginalnej urody i ubóstwa, w którym przyszło jej żyć z winy nieodpowiedzialnych, pijących rodziców. Niegdyś porzucona przez Williama - swoją pierwszą miłość, stara się twardo i bez sentymentów stąpać po ziemi, skrupulatnie odbudowując swój świat. Chłód, którym emanuje, daje jej złudne poczucie bezpieczeństwa.
Kiedy wydaje się jej, że wszystko zaczyna toczyć się po odpowiednich torach, a głębokie rany z przeszłości się zabliźniają, nakrywa swojego męża na zdradzie. Na domiar złego chłopak, który przed dziesięcioma laty złamał jej serce, powraca do deszczowego Londynu i postanawia za wszelką cenę ją odzyskać.
Czy Selenie wystarczy sił, by zmierzyć się ze zbliżającym się rozwodem i walką z uczuciem, które tak naprawdę nigdy nie wygasło?
Data wydania: 2024-06-26
Co się stanie, kiedy zderzą się ze sobą dwa odmienne światy Ona, córka szanowanych, światowych architektów, i on, nieślubny syn groźnego trójmiejskiego...
Nie poddawaj się to zakończenie serii Pętla tajemnic. Wiktor i Emilia, ogień i… ogień. Dwa silne charaktery, które po wielu przegranych bitwach ostatecznie...
Przeczytane:2024-11-17, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam,
Niby niewiele a jednak tak dużo.
Niewiele stron lecz mnogość emocji, istne tornado, które od początku do końca targało mną w różne strony zaskakując raz po raz, niosąc przez ból, łzy, szok, radość, nadzieję aż po zawód.
At midnight to słodko gorzka opowieść nie tylko o miłości, która trwała wiele lat nawet z daleka ale przede wszystkim o trudach życia, wyborach jakie dokonujemy i jaki mają wpływ na życie nasze oraz innych a także, być może przede wszyskim o wytrwałości, poświęceniu i harcie ducha.
Już na samym starcie otrzymujemy cios w splot słoneczny i w tym szoku sobie trwamy, bowiem autorka stosuje liczne plot twisty złożone z dramatycznych wydarzeń, których częścią są niebezpieczne intrygi.
Kiedy pojawia się nadzieja, zostaje ona brut*lnie zniszczona, czego się nie spodziewałam bo myślałam, że już będzie dobrze, że to happy end jakiego oczekujemy a tu zonk, nie ma lekko.
Co to to nie.
Jest intensywnie, dzieje się dużo a cała paleta emocji wypływa na wierzch przy czytaniu.
Selena, nasza bohaterka, zostaje mocno poturbowana przez los.
Najpierw przez rodziców, później przez swoją pierwszą miłość a następnie przez ludzi, którymi się otacza.
Nie miała łatwo, współczułam jej jednocześnie podziwiając hart ducha i to, że porażki przekuła na sukcesy.
A to wszystko w bardzo młodym wieku.
Mimo to się nie poddaje i chyba jest najlepszym przykładem na to, że druga szansa jest możliwa.
Nie wiem, czy byłabym w stanie tak jak Selena dawać kolejne szanse mimo tego, jak została potraktowana.
Ma w sobie wiele empatii i cierpliwości, za dobre serduszko ale też potrafi dogryźć.
Niby znam już pióro Oli a wciąż potrafi mnie zaskoczyć, szarpiąc struny odpowiadające za emocje mocno, dynamicznie, zaskakująco i szybko jednakże w tym szaleństwie jest metoda i koniec końców co by nie było, po burzy zawsze wychodzi słońce.
"Spotkajmy się o północy, w naszym miejscu"
Tylko co się stanie, jak pewnego razu przestanie tam przychodzić?
Czy złamane serce da się posklejać na nowo?
Ile razy można zaufać drugiej połówce?
Jeśli lubisz krótkie ale treściwe książki, ta propozycja będzie dla Ciebie idealna.