AIR FRYER - URZĄDZENIE DO ZADAŃ SPECJALNYCH!
Szybszy i tańszy w działaniu od piekarnika. Przyrządzisz w nim prawie wszystko.
Poznaj tajniki pieczenia ciepłym powietrzem!
Aby dobrze zacząć dzień, przygotuj puszyste wytrawne omlety lub własnoręcznie skomponowaną chrupiącą granolę z orzechami i owocami.
Na obiad przyrządź zupę z pasternaku z miodem, sycące steki z kalafiora lub cudownie soczyste kotlety jagnięce.
Masz ochotę na deser? W air fryerze zrobisz też przełamane nutą słonego karmelu bananowe babeczki, kukurydziane batoniki, a nawet orzeźwiające ciasto cytrynowe!
ODKRYJ PEŁNY POTENCJAŁ SWOJEGO AIR FRYERA
Jeśli stawiasz pierwsze kroki w smażeniu ciepłym powietrzem - ta książka pomoże ci wybrać odpowiedni model urządzenia, zdradzi, co zrobić, żeby twoje dania były doskonałe za każdym razem, i otworzy przed tobą drzwi do prawdziwego mistrzostwa!
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2025-01-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 208
Ponieważ dopiero raczkuję w obsłudze Air fryera, ta książka jest dla mnie świetnym przewodnikiem, który nauczył mnie krok po kroku jak przygotować różne potrawy bez wielkiego trudu.
Książka opisuje dokładnie w jaki sposób przygotować różne dania. Znajdziemy w niej przystawki, dania główne, desery oraz przekąski. Przepisy są opisane w bardzo prosty sposób, dzięki czemu nie miałam trudności w przyrządzaniu potraw. Na swoim koncie mam już przygotowany przecier pomidorowy, pieczone łódeczki i frytki z marchewki, ciasteczka czekoladowe oraz pizzę. Wszystko wyszło smaczne i rozpłynęło się z talerza w mgnieniu oka.
W książce znajdziemy wiele pięknych ilustracji dołączonych do większości przepisów. Bez wątpienia zachęcają do przyrządzenia czegoś pysznego.
Przepisy zawarte w tej książce są proste, a składniki łatwo dostępne, dlatego też każdy z was będzie mógł je wykorzystać w swojej kuchni.
Książka mi się bardzo podoba, często też do niej zaglądam by wyszukać kolejny przepis do przetestowania. Jeśli chcecie coś przygotować innego w swoim Air Grütze oprócz zwykłych frytek, to ta książka wam w tym pomoże.
Polecam.❣
" [...] Moja jedyna rada brzmi: naucz się podstaw, zanim zaczniesz łamać zasady. [...]"
Po książkę "Air fryer. Przepisy na prawie wszystko" autorstwa Clare Andrews sięgnęłam po to, żeby lepiej zrozumieć sprzęt, który posiadam. Tak jak autorka często go używam. W sumie to używałam go na tak zwanego czuja. Całego kurczaka początkowo piekłam około 2h. Później troszkę zmniejszyłam czas i zaczął wychodzić idealnie. Teraz, dzięki tej książce wiem, ile czasu piec różnego rodzaju mięsa, między innymi: wieprzowinę, kurczaka i wołowinę.
Znalazłam tutaj ciekawe pomysły na niesamowite przepisy. Jak na razie wypróbowałam jeden z nich - "Chrupiące frytki marchewkowe". Wyszły idealnie smaczne i pikantne. Mam w planie wypróbować jeszcze inne przepisy, np. na pizzę.
Dzięki tej książce wiem, że muszę kupić sobie specjalne silikonowe foremki do tego sprzętu. Na razie używam tylko papieru do pieczenia. Tak się zastanawiam, czy folia aluminiowa też będzie ok, czy raczej nie?
Książka "Air fryer. Przepisy na prawie wszystko" jest cudownie wydana i nadaje się dla wszystkich użytkowników tego sprzętu i tych, którzy jeszcze zastanawiają się nad ich zakupem.
Szczerze wam powiem, że warto posiadać air fryera. Używając go, zaoszczędzacie: czasu, pracy w kuchni i oczywiście pieniędzy, a także zyskacie zdrowsze posiłki.
Jeszcze nigdy nie robiłam w nim ciasteczek. Muszę to nadrobić. Autorka podała tutaj wyjątkowy na nie przepis, który koniecznie muszę wypróbować.
Na początku tej książki Clare Andrews doskonale wyjaśnia, czym tak naprawdę jest air fryer i na jakiej zasadzie działa.
Czy wyobrażacie sobie pieczonego kurczaka bez grama tłuszczu? Kiedyś też tego sobie nie wyobrażałam. Teraz zastanawiam się, jak można smażyć kurczaka na głębokim oleju.
Podobnie jak air fryer autorki, tak i mój ma kilka różnych programów, między innymi: pieczenie, suszenie, opiekanie i smażenie frytek lub warzyw. Więcej na ten temat dowiecie się z bardzo dobrego poradnika "Air Fryer. Przepisy na prawie wszystko".
Warto posiadać tę książkę. Oprócz świetnych przepisów znajdziecie tutaj fantastyczne porady.
Szczerze polecam ten poradnik.
Air fryer to urządzenie, które piecze i smaży za pomocą gorącego powietrza. Dzięki temu przygotowane potrawy są nie tylko pyszne, ale również zdrowe. A przy tym wykonuje się szybciej przy mniejszym zużyciu energii niż piekarnik.
W książce na początku dowiemy się czym jest air fryer i jak działa. Wymienione są również jego zalety.
A w dalszej części znajdziemy przepisy na:
? Śniadania,
? Lunch i lekkie posiłki,
? Dania główne,
? Przystawki,
? Małe co nieco na słodko
Każdy przepis posiada informacje o czasie przygotowania i pieczenia, liczbę porcji i akcesoriach kuchennych, które będą nam potrzebne. Następnie w przejrzysty sposób podane są składniki i sposób przyrządzenia. Większość dań posiada również ich ilustrację, która zachęca do tego je ugotować.
Przepisów jest bardzo dużo i są różnorodne. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam!
Przeczytane:,
(czytaj dalej)