AIR FRYER - URZĄDZENIE DO ZADAŃ SPECJALNYCH!
Szybszy i tańszy w działaniu od piekarnika. Przyrządzisz w nim prawie wszystko.
Poznaj tajniki pieczenia ciepłym powietrzem!
Aby dobrze zacząć dzień, przygotuj puszyste wytrawne omlety lub własnoręcznie skomponowaną chrupiącą granolę z orzechami i owocami.
Na obiad przyrządź zupę z pasternaku z miodem, sycące steki z kalafiora lub cudownie soczyste kotlety jagnięce.
Masz ochotę na deser? W air fryerze zrobisz też przełamane nutą słonego karmelu bananowe babeczki, kukurydziane batoniki, a nawet orzeźwiające ciasto cytrynowe!
ODKRYJ PEŁNY POTENCJAŁ SWOJEGO AIR FRYERA
Jeśli stawiasz pierwsze kroki w smażeniu ciepłym powietrzem - ta książka pomoże ci wybrać odpowiedni model urządzenia, zdradzi, co zrobić, żeby twoje dania były doskonałe za każdym razem, i otworzy przed tobą drzwi do prawdziwego mistrzostwa!
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2025-01-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 208
Ocena: 6, Chcę przeczytać,
Air fryer to urządzenie, które piecze i smaży za pomocą gorącego powietrza. Dzięki temu przygotowane potrawy są nie tylko pyszne, ale również zdrowe. A przy tym wykonuje się szybciej przy mniejszym zużyciu energii niż piekarnik.
W książce na początku dowiemy się czym jest air fryer i jak działa. Wymienione są również jego zalety.
A w dalszej części znajdziemy przepisy na:
? Śniadania,
? Lunch i lekkie posiłki,
? Dania główne,
? Przystawki,
? Małe co nieco na słodko
Każdy przepis posiada informacje o czasie przygotowania i pieczenia, liczbę porcji i akcesoriach kuchennych, które będą nam potrzebne. Następnie w przejrzysty sposób podane są składniki i sposób przyrządzenia. Większość dań posiada również ich ilustrację, która zachęca do tego je ugotować.
Przepisów jest bardzo dużo i są różnorodne. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam!