Air fryer. Przepisy na prawie wszystko

Ocena: 6 (2 głosów)

AIR FRYER - URZĄDZENIE DO ZADAŃ SPECJALNYCH!

Szybszy i tańszy w działaniu od piekarnika. Przyrządzisz w nim prawie wszystko.

Poznaj tajniki pieczenia ciepłym powietrzem!

Aby dobrze zacząć dzień, przygotuj puszyste wytrawne omlety lub własnoręcznie skomponowaną chrupiącą granolę z orzechami i owocami.

Na obiad przyrządź zupę z pasternaku z miodem, sycące steki z kalafiora lub cudownie soczyste kotlety jagnięce.

Masz ochotę na deser? W air fryerze zrobisz też przełamane nutą słonego karmelu bananowe babeczki, kukurydziane batoniki, a nawet orzeźwiające ciasto cytrynowe!

ODKRYJ PEŁNY POTENCJAŁ SWOJEGO AIR FRYERA

Jeśli stawiasz pierwsze kroki w smażeniu ciepłym powietrzem - ta książka pomoże ci wybrać odpowiedni model urządzenia, zdradzi, co zrobić, żeby twoje dania były doskonałe za każdym razem, i otworzy przed tobą drzwi do prawdziwego mistrzostwa!

Informacje dodatkowe o Air fryer. Przepisy na prawie wszystko:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2025-01-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788383671222
Liczba stron: 208

Tagi: Gotowanie kulinaria itd.

więcej

Kup książkę Air fryer. Przepisy na prawie wszystko

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Opinie o książce - Air fryer. Przepisy na prawie wszystko

Avatar użytkownika - katechetka
katechetka
Przeczytane:,
Smażenie gorącym powietrzem jest nie tylko modne, ale przede wszystkim zdrowe, cieszy więc rosnąca popularność urządzenia odgrywającego w zdrowym odżywianiu główną rolę. Książka Air fryer podając Przepisy na prawie wszystko, spełnia oczekiwania szerokiego grona odbiorców. Zatem… kulinarną podróż czas zacząć. Pogrupowane w sześciu głównych działach propozycje poprzedzają informacje wprowadzające (zawsze trzeba najpierw zapoznać się z podstawami): typy air fryera, działanie, zalety, tabele przeliczeniowe, tabele temperatur i czasu przygotowania, akcesoria (formy, naczynia, kratki, spryskiwacz, termometr do mięsa, papier do pieczenia) oraz przewodnik ułatwiający bezproblemowe korzystanie z urządzenia. Część praktyczna to konkretne propozycje na śniadania, lunche, dania główne, przystawki, przekąski na jeden kęs i słodkie przysmaki (któż nie zasługuje na coś pysznego?). Przy każdym z przepisów zajmujących dwie sąsiadujące ze sobą strony podano: czas przygotowania, czas smażenia, liczbę porcji, akcesoria kuchenne (jeżeli są niezbędne), potrzebne składniki (przeważnie – ze względu na wielkość air fryera – w ilościach na dwie porcje) oraz sposób przygotowania (zrozumiały dla wszystkich). Cenne wskazówki płynące z osobistego doświadczenia autorki (wytłuszczona czcionka) wraz z całostronicową fotografią (źródła podane na początku książki) pięknie wystylizowanej potrawy (niewiele przepisów jest bez zdjęć), stanowią przydatne
Avatar użytkownika - Zaczytananaemigr
Zaczytananaemigr
Przeczytane:2025-02-02,

Ponieważ dopiero raczkuję w obsłudze Air fryera, ta książka jest dla mnie świetnym przewodnikiem, który nauczył mnie krok po kroku jak przygotować różne potrawy bez wielkiego trudu.

 


Książka opisuje dokładnie w jaki sposób przygotować różne dania. Znajdziemy w niej przystawki, dania główne, desery oraz przekąski. Przepisy są opisane w bardzo prosty sposób, dzięki czemu nie miałam trudności w przyrządzaniu potraw. Na swoim koncie mam już przygotowany przecier pomidorowy, pieczone łódeczki i frytki z marchewki, ciasteczka czekoladowe oraz pizzę. Wszystko wyszło smaczne i rozpłynęło się z talerza w mgnieniu oka.

 


W książce znajdziemy wiele pięknych ilustracji dołączonych do większości przepisów. Bez wątpienia zachęcają do przyrządzenia czegoś pysznego.

Przepisy zawarte w tej książce są proste, a składniki łatwo dostępne, dlatego też każdy z was będzie mógł je wykorzystać w swojej kuchni.

Książka mi się bardzo podoba, często też do niej zaglądam by wyszukać kolejny przepis do przetestowania. Jeśli chcecie coś przygotować innego w swoim Air Grütze oprócz zwykłych frytek, to ta książka wam w tym pomoże.

Polecam.❣

Link do opinii

" [...] Moja jedyna rada brzmi: naucz się podstaw, zanim zaczniesz łamać zasady. [...]"

 

Po książkę "Air fryer. Przepisy na prawie wszystko" autorstwa Clare Andrews sięgnęłam po to, żeby lepiej zrozumieć sprzęt, który posiadam. Tak jak autorka często go używam. W sumie to używałam go na tak zwanego czuja. Całego kurczaka początkowo piekłam około 2h. Później troszkę zmniejszyłam czas i zaczął wychodzić idealnie. Teraz, dzięki tej książce wiem, ile czasu piec różnego rodzaju mięsa, między innymi: wieprzowinę, kurczaka i wołowinę. 

Znalazłam tutaj ciekawe pomysły na niesamowite przepisy. Jak na razie wypróbowałam jeden z nich - "Chrupiące frytki marchewkowe". Wyszły idealnie smaczne i pikantne. Mam w planie wypróbować jeszcze inne przepisy, np. na pizzę. 

Dzięki tej książce wiem, że muszę kupić sobie specjalne silikonowe foremki do tego sprzętu. Na razie używam tylko papieru do pieczenia. Tak się zastanawiam, czy folia aluminiowa też będzie ok, czy raczej nie?

Książka "Air fryer. Przepisy na prawie wszystko" jest cudownie wydana i nadaje się dla wszystkich użytkowników tego sprzętu i tych, którzy jeszcze zastanawiają się nad ich zakupem. 

Szczerze wam powiem, że warto posiadać air fryera. Używając go, zaoszczędzacie: czasu, pracy w kuchni i oczywiście pieniędzy, a także zyskacie zdrowsze posiłki.

Jeszcze nigdy nie robiłam w nim ciasteczek. Muszę to nadrobić. Autorka podała tutaj wyjątkowy na nie przepis, który koniecznie muszę wypróbować.

Na początku tej książki Clare Andrews doskonale wyjaśnia, czym tak naprawdę jest air fryer i na jakiej zasadzie działa. 

Czy wyobrażacie sobie pieczonego kurczaka bez grama tłuszczu? Kiedyś też tego sobie nie wyobrażałam. Teraz zastanawiam się, jak można smażyć kurczaka na głębokim oleju. 

Podobnie jak air fryer autorki, tak i mój ma kilka różnych programów, między innymi: pieczenie, suszenie, opiekanie i smażenie frytek lub warzyw. Więcej na ten temat dowiecie się z bardzo dobrego poradnika "Air Fryer. Przepisy na prawie wszystko".

Warto posiadać tę książkę. Oprócz świetnych przepisów znajdziecie tutaj fantastyczne porady. 

Szczerze polecam ten poradnik. 

Link do opinii

Air fryer to urządzenie, które piecze i smaży za pomocą gorącego powietrza. Dzięki temu przygotowane potrawy są nie tylko pyszne, ale również zdrowe. A przy tym wykonuje się szybciej przy mniejszym zużyciu energii niż piekarnik.

 

W książce na początku dowiemy się czym jest air fryer i jak działa. Wymienione są również jego zalety.

 

A w dalszej części znajdziemy przepisy na:

 

?        Śniadania,

 

?        Lunch i lekkie posiłki,

 

?        Dania główne,

 

?        Przystawki,

 

?        Małe co nieco na słodko

 

Każdy przepis posiada informacje o czasie przygotowania i pieczenia, liczbę porcji i akcesoriach kuchennych, które będą nam potrzebne. Następnie w przejrzysty sposób podane są składniki i sposób przyrządzenia. Większość dań posiada również ich ilustrację, która zachęca do tego je ugotować.

 

Przepisów jest bardzo dużo i są różnorodne. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam!

 

Link do opinii
Reklamy