13 rzeczy, których nie robią silne psychicznie kobiety

Emocjonalne, opiekuńcze i nastawione na budowanie relacji kobiety mogą być również silne psychicznie.
Po osobistej tragedii Amy Morin napisała do siebie list o wszystkich złych nawykach, które nie pozwalały jej wyjść z depresji. W ten sposób powstała lista „13 rzeczy, których nie robią silni psychicznie ludzie”. Na tej podstawie autorka zaczęła doskonalić swój każdy dzień. Gdy opublikowała o tym artykuł, przeczytało go ponad 50 milionów osób. Gdy wydała pierwszą książkę, zwróciły się do niej z prośbą o wsparcie liczne kobiety, bo - jak pisze Amy - chociaż zasady dotyczące siły psychicznej są dla każdego takie same, niewątpliwie kobiety doświadczają innych nacisków społecznych niż mężczyźni. W rezultacie wpadamy w swoje własne, typowo kobiece złe przyzwyczajenia, od których jest wolna druga połowa ludzkości.

Informacje dodatkowe o 13 rzeczy, których nie robią silne psychicznie kobiety :

Wydawnictwo: Galaktyka
Data wydania: 2019-05-16
Kategoria: Psychologia
Tytuł oryginału: 13 things mentally strong women don't do

Tagi: silne kobiety

Kup książkę 13 rzeczy, których nie robią silne psychicznie kobiety

13 rzeczy, których nie robią silne psychicznie kobiety - opinie o książce

Rewelacyjna! Dla wszystkich kobiet, które zmagają się z codziennością. Dla kobiet, którym wydaje się, że czasem nie pasują do dzisiejszych czasów, że coś jest z nimi nie tak. Zdecydowanie pozycja obowiązkowa dla każdej kobiety. Poruszyła wiele moich czułych strun. Wielokrotnie odnalazłam w niej siebie, dzięki czemu zyskałam cenne wskazówki.

Jestem nią oczarowana i wiem, że koniecznie muszę sięgnąć po pozostałe książki z tej serii.

Avatar użytkownika - anikirax
anikirax
Przeczytane:2021-07-15, Ocena: 5, Przeczytałam,
Amy Morin0
Okładka ksiązki - 13 rzeczy, których nie robią silni psychicznie ludzie. Zaryzykuj zmianę, staw czoło własnym lękom i ćwicz się w dążeniu do szczęścia i sukcesu

Rewolucyjne działania dla każdego: gospodyń domowych i żołnierzy, nauczycieli i dyrektorów... Książka łączy fascynujące anegdoty z informacjami...

13 rzeczy, których nie robią silnie psychicznie rodzice. Jak wychować dzieci, aby wyrosły na spełnionych i szczęśliwych dorosłych
Amy Morin0
Okładka ksiązki - 13 rzeczy, których nie robią silnie psychicznie rodzice.  Jak wychować dzieci, aby wyrosły na spełnionych i szczęśliwych dorosłych

Nie dajesz dziecku popełniać błędów? Pozwalasz, by dziecko tobą rządziło? W rodzicielstwie kierujesz się poczuciem winy? Jeśli tak, nie jesteś w...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;