100 dni do egzaminu ósmoklasisty. Gotowy plan nauki języka angielskiego

Zostało tylko

100 dni do egzaminu ósmoklasisty z języka angielskiego!

Egzamin ósmoklasisty to 100 krótkich lekcji, dzięki którym powtórzysz wszystkie struktury gramatyczne oraz słownictwo wymagane na egzaminie z języka angielskiego.

Dowiesz się z niej także, na co zwrócić szczególną uwagę podczas rozwiązywania różnego rodzaju zadań i tworzeniu wypowiedzi pisemnej.

Zagadnienia gramatyczne omówione zostały w sposób zwięzły i przejrzysty, a objaśnienia zilustrowane są licznymi przykładami użycia.

Słownictwo zostało pogrupowane według kategorii tematycznych, co pomoże je zapamiętać i uporządkować. Zostały zaznaczone stałe związki wyrazowe, słowotwórstwo oraz wyrazy, które sprawiają szczególne trudności.

Skrótowo i przystępnie, ale wyczerpująco powtórzone zagadnienia gramatyczne i słownikowe przeplatane są krótkimi ćwiczeniami. Dzięki nim sprawdzisz, ile pamiętasz, ile potrafisz sobie przypomnieć, a ile musisz jeszcze powtórzyć.

Lekcje poświęcone funkcjom i językowi codziennemu zawierają gotowe schematy i zwroty potrzebne podczas egzaminu.

Test yourself! pozwala utrwalić wiedzę i przećwiczyć umiejętności oraz zapoznać się z autentycznymi zadaniami egzaminacyjnymi.

System odnośników oraz aneksy pozwalają na łatwe i swobodne poruszanie się po książce - jeśli nie pamiętasz czegoś z poprzednich lekcji, zawsze będziesz wiedzieć, gdzie szukać odpowiednich objaśnień. A jeśli zechcesz dowiedzieć się czegoś więcej na dany temat, odnośniki podpowiedzą ci, w których częściach książki szukać informacji.

***

Marta Fihel - anglistka, nauczycielka z wieloletnim stażem, współautorka wielu książek do nauki języka angielskiego oraz słowników, w tym ponad 20 książek z serii Klasyka po Angielsku wydawanych przez Poltext.

Katarzyna Kanczurska - anglistka, nauczycielka, współautorka podręcznika Angielski dla leniwych.

Informacje dodatkowe o 100 dni do egzaminu ósmoklasisty. Gotowy plan nauki języka angielskiego:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2021-09-17
Kategoria: Języki obce

Tagi: Książki w opracowaniu dla osób uczących się języków Angielski Repetytoria skrypty kompendia Samodzielna nauka w domu

Kup książkę 100 dni do egzaminu ósmoklasisty. Gotowy plan nauki języka angielskiego

Angielski dla leniwych. Część 1. Zobacz Zrozum Zapamiętaj. Nowatorska metoda wizualnej nauki angielskiego
Katarzyna Kanczurska0
Okładka ksiązki - Angielski dla leniwych. Część 1. Zobacz  Zrozum  Zapamiętaj. Nowatorska metoda wizualnej nauki angielskiego

Język angielski - Poziom A1-B2 Angielski dla leniwych to nie typowy podręcznik ani zwyczajna gramatyka języka angielskiego. Książka nie jest najeżona...

Katarzyna Kanczurska0
Okładka ksiązki - Angielski dla leniwych. CZASY. Skuteczna nauka języka nawet dla tych, którym się nie chce

Język angielski - poziom A1-B1 Wokół angielskich czasów gramatycznych narosło wiele mitów i nieporozumień. Niektórzy uważają je za zbyt skomplikowane...