Wygraj książkę "Ilustrowana szkoła gotowania"
Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach.
Ta książka jest po prostu piękna i … apetyczna. Każda technika przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso, ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych specjałów. Ponadto każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.
Aby wziąć udział w losowaniu książki "Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku" odpowiedz na pytanie: Jakie składniki powinny zostać wykorzystane, żeby można było mówić o włoskim daniu?
Na odpowiedzi czekamy 29 lutego! Powodenia!
Laureatami konkursu zostali:
Anna Piętak, Kraków
Barbara Kostrusiak, Dąbrowa Górnicza
Bernadetta Szymoniak, Gniezno
Serdecznie gratulujemy, nagrody wyślemy pocztą.