Wygraj książkę "Ilustrowana szkoła gotowania"

Start: 2012-02-22 Koniec: 2012-02-29
Wygraj książkę

Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach.

Ta książka jest po prostu piękna i … apetyczna. Każda technika przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso, ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych specjałów. Ponadto każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.

 

Aby wziąć udział w losowaniu książki "Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku" odpowiedz na pytanie: Jakie składniki powinny zostać wykorzystane, żeby można było mówić o włoskim daniu?

 

Na odpowiedzi czekamy 29 lutego! Powodenia!


Laureatami konkursu zostali:
Anna Piętak, Kraków
Barbara Kostrusiak, Dąbrowa Górnicza
Bernadetta Szymoniak, Gniezno
Serdecznie gratulujemy, nagrody wyślemy pocztą.

Recenzje miesiąca
Elfie, mamy problem!
Marcin Pałasz
Elfie, mamy problem!
Virion. Legenda Miecza. Ona
Andrzej Ziemiański ;
Virion. Legenda Miecza. Ona
Niepokorne
Sylwia Markiewicz
Niepokorne
Ja, diablica
Katarzyna Berenika Miszczuk ;
Ja, diablica
Noworoczne panny
Magda Knedler
Noworoczne panny
Kość niezgody
Monika Lech ;
Kość niezgody
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy