Forum

Wątek - Dzienny limit wierszy
← powrót

Kto Post
Nektrus
2010-11-11 13:00:04

A ja pamiętam czasy jak nie było w ogóle ograniczeń : ) jeden to nie za mało??
papayaii
2010-11-11 17:34:11

Jestem na tak 1-2 wiersze nie więcej.Nie tylko patrzę na to z tej strony co porusza Szekspir, czyli pisania i pracy nad własnym wierszem... ale i jestem przekonany,że jeśli jest ich mniej to i z większym zaangażowaniem czyta się te wiersze co są, dokładniej (poświęca się im więcej czasu, tak może i też, że nie ma wiele do czytania z nudów...)Tak czy inaczej może być to pożyteczne dla obu stron.
RattyAdalan
Avatar użytkownika - RattyAdalan
2010-11-11 18:08:32

Zgodzę się z Papayaii. Powinny zostać stworzone pewne zasady dodawania wierszy oraz ograniczenia 1-3 wiersze, badz jak sugeruje kolega Szekspir zminimalizowac do 1 wiersza.
Nektrus
2010-11-11 21:12:27

Problem mają Ci którzy dopiero się rejestrują i chcą wrzucić dużo swoich prac a mają setkę wierszy będą to robić pół roku, co z nimi zrobić ? Może dać limit wierszy który będzie się zwiększał codziennie o 1 i będzie go można wykorzystać do woli ale nie więcej niż 5 dziennie ?
ajrin
2010-11-11 22:03:55

ja myślę też że jeden wiersz dziennie wystarczy, jest wiele portali z wierszami gdzie to się świetnie sprawdza jak kilka osób dodaje po 5 wierszy dziennie nie sposób ogarnąć tylu utworów na raz żeby przeczytać i skomentować, patrząc w skali miesiąca to już nam daje 30 lub 31 wierszy a w skali roku całkiem niezła sumka wychodzi
czex83
2010-11-11 22:49:06

1 wiersz dziennie ale przyzwoity a nie 5 byle jakich bo dewaluujemy pojęcie poezji
kasandra83
2010-11-11 22:56:05

czex83
2010-11-11 22:56:47

Jesli moge zglosic wniosek do admina o rozpatrzenie tego aby kazdy uzytkownik mogl dodac 1 wiersz dziennie wtedy odkryjemy wiele nowych twarzy a miejsca powinno starczyc dla wszystkch jednakowo głos na wiersz tygodnia oddajemy tez tylko raz w tygodniu kto przychyla się do wniosku???
kasandra83
2010-11-11 23:05:10

Zgadzam się w tej kwestii z poprzednikami ( Muszką, ajrin, czexem...) w zupełności! Powinny być ograniczenia do publikowania jednego wiersza na dobę! To wyjdzie z korzyścią dla wszystkich, a zwłaszcza dla piszącego! Nadmiar tytułów na raz nowego użytkownika odstręcza od czytania, a co dopiero przeanalizowania, czy napisania komentarza! A przecież cieszą nas pogłębione merytorycznie uwagi, a nie same oceny!Chcemy,żeby nasze utwory znajdowały czytelników, ,,żyły".Tak się nie stanie, jeśli portal będzie ,, zalewany" zbyt szybko i w zbyt dużej ilości publikacjami. Akurat na tym portalu jest- i bardzo dobrze- edycja wierszy, więc można poprawić swój utwór po uwagach innych... Warto więc poświęcić na lekturę tekstów więcej czasu! :)
kasandra83
2010-11-11 23:06:46

Hahahaha, Muszko! To czysty przypadek... ;) Naprawdę nie było to zamierzone... Zero wierszy dziennie to byłaby już gruba przesada... ;)
papayaii
2010-11-12 09:48:12

Jeśli chodzi o nowo-zarejestrowanych i jeśli by mieli mieć szansę tak jak ja ją miałem i prawdopodobnie wielu z nas to chcę zwrócić uwagę: załóżmy taki nowy ma 100 wierszy i możliwość wstawiania po pięć dziennie, potrzebuje na to 20 dni.Myślę,że dla nowych można dać taką samą szansę jaką mieliśmy my powiedzmy system pozwala na 5 wierszy przez miesiąc od zarejestrowania potem automatycznie jest przeskok na 1 wiersz. Z drugiej jednak strony choć sam taką szansę miałem dziś wcale nie uważam, że to było dla mnie dobre dlatego słowo "szansa" ująłbym w cudzysłowiu.
Nektrus
2010-11-13 20:41:24

Odpowiadam teraz jako admin: wasze słowa zostały wysłuchane w wtorek zrobimy wielką burze mózgów w firmie i na pewno coś się zmieni, mi wpadł jeszcze jeden pomysł tak w ogóle czy warto znakować autorów jakimś statusami albo może sami chcieli byście się oznaczyć typu początkujący, zaawansowany tak aby jeszcze łatwiej było filtrować wszystkie wiersze ? teraz jako autor: co do szybkiego pisania wierszy : ) nigdy nie zajmowało mi to więcej niż 3 min nigdy nie wracam do poprawiania a mam kilka publikacji za sobą każdy ma swój styl i zdolności ale to co lubi i nie po czasie powinno się oceniać czyjeś wiersze.
kasandra83
2010-11-13 21:02:22

Wojtku, odnosząc się do Twojego listu jako Admina, powiem,ze ta burza mózgów wśród użytkowników portalu już chyba zaistniała? Z tego, co widze, to wszyscy sa za tym, aby ten dzienny limit publikacji był zachowany ( do 1- 2 wierszy na dobę)Myślę,że decyzji nie powinno byc trudno podjąć redakcji! Ja osobiście optuję za 1 publikacją dziennie! Nie o ilość tu chodzi! Jeśli ktoś ma niedosyt, to zawsze może skorzystać też z innych portali literackich- jest ich sporo!
kasandra83
2010-11-13 21:12:44

A co do drugiej kwestii- plakietkowania użytkowników portalu...na debiutantów... itd- jak to świetnie ujęła muszka- to również uważam,ze to nie ma sensu! bo co to znaczy DEBIUTANT I ZAAWANSOWANY?? Według jakich kryteriów! To nasze- czytelnicze lektury- wyznaczą mu status ( nie oceny punktowe, ale merytoryczne, analityczno- krytyczne komentarze, ilość czytań, zainteresowanie)Ktoś może byc debiutantem na tym portalu, a wogóle może mieć masę tekstów na innych... No i co jest debiutantem, czy autorem ? Ktoś może być zwycięzcą konkursu poetyckiego, ale byc autorem jednego wiersza(!) I co ? Jest juz zaawansowany??? Nie może być takich kryteriów!To nie matematyka,ze 2+2=4 ( zresztą wiemy,że nawet to jest tylko teorią, bo w nieeuklidesowej geometrii najczęsciej 2+2 nie równa się 4 :)) A co dopiero w poezji!!
kasandra83
2010-11-13 21:16:24

Ależ Muszko! Pisząc o innych portalach wcale nie miałam zamiaru wyganiać STĄD użytkowników! Raczej miałam na myśli,żeby Z TYM SAMYM WIERSZEM weszli na inny portal!!! Czyli żeby szli W GŁĄB TEKSTÓW A NIE WSZERZ :)) MOGŁABY TO BYĆ ŚWIETNA NAUKA!!
kasandra83
2010-11-13 21:18:38

Z tym samym wierszem JEDNEGO DNIA, jeśli komuś jest mało ocen i komentarzy od innych! Ale zasada: jeden dzień- jedna publikacja na jednym portalu jest jak najbardziej sensowna!!!
kasandra83
2010-11-13 21:32:29

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam, muszko! :)
Nektrus
2010-11-14 09:44:28

Nie urażając nikogo trzeba podkreślić że na portalu jest zarejestrowane ponad 7000 osób a piszących jest bardzo dużo, dla tego każde ruchy trzeba dobrze przemyśleć ale już w głowie rodzi mi się pewien sposób na rozwiązanie tego problemu.
Czytelnik59
Avatar użytkownika - Czytelnik59
2010-11-14 19:27:05

Jak najbardziej popieram inicjatywę wklejania jednego wiersza przez użytkowników, bowiem nie chodzi o ilość, a o jakość. Każdy, prezentując swoje publikacje, poddaje je niejako osądowi i czeka na opinię. Wiadomo, jednemu podobają się rybki, drugiemu akwarium, ale zachodzi większa możliwość zatrzymania się przy wierszu i nie tylko zastanowienia "co autor chciał powiedzieć", ale również skomentowania. Wiersz będzie 'wisiał' dłużnej na stronie, (co słusznie zauważyła Muszka)ułatwiając ponowne do niego zaglądnięcie. Pozdrawiam
Nektrus
2010-11-18 19:51:04

Pomysł na dokładny problem z wierszami jeszcze się nie urodził, miliony myśli i analiz troszkę cierpliwości prosimy !
Odpowiedz