Słodka zemsta
Książki Harlequin to ogrody rozkoszy - taką reklamę można było jeszcze kilka lat temu zobaczyć w telewizji. I choć zmieniły się czasy, życie zdecydowanie przyspieszyło, a pewne wartości uległy transformacji, to wciąż miłość jest tym uczuciem, o które zabiegamy i które nadaje sens naszemu życiu. Dlatego też tak chętnie sięgamy po książki obyczajowe i romanse, które przekonują nas, że choć niekiedy przed nami jest długa i wyboista droga, to jednak na jej końcu zawsze czeka uczucie.
Przekonuje się o tym także Celia St. Remy Sinclair, bohaterka wciągającej książki (nie)tylko dla kobiet Słodycz zemsty. Autorka, Rosemary Rogers, przenosi nas w czasy lordów i książąt, a w towarzystwie wyższych sfer będziemy świadkami gorącej miłości, zemsty i całej gamy emocji im towarzyszących.
Celia od lat szczerze nienawidzi lorda Northingtona. Dziesięć lat temu brutalnie zgwałcił on jej matkę i zabił jednego ze służących. Teraz dziewczyna wyrusza w podróż z Ameryki do Londynu, a przyjazd do Anglii jest dla niej nie tylko początkiem nowego życia, ale i pierwszym krokiem na drodze do realizacji planu zemsty. Celia pragnie wziąć odwet za złamanie życia matce i jej śmierć w połogu. Od chwili, kiedy nasza bohaterka została sierotą, wszystko zmierza do określonego celu. Jedynym dowodem winy Northingtona jest dokument wyliczający przewinienia lorda, opatrzony pieczęcią sędziego pokoju w Georgetown, ale Celia ma zamiar użyć wszystkich sposobów, by mordercę i gwałciciela dosięgnąć mogło ramię sprawiedliwości.
Kiedy ciotka, u której Celia się zatrzymuje, Jacqueline Fournier Leverton, postanawia wprowadzić dziewczynę na salony, nikt nie spodziewa się takiego rozwoju wypadków. Wzbudzająca wszechobecny podziw i pożądanie Amerykanka przykuwa także wzrok pewnego mężczyzny, Roberta George’a Coltera Hamptona, czyli… kolejnego lorda Northingtona. Okazuje się, że los postawił na jej drodze syna mężczyzny, którego pragnie zniszczyć. I choć początkowy plan zakładał bezpośrednie uderzenie w ojca, to Celia postanawia wykorzystać Coltera jako narzędzie zemsty. Nie przewidziała jednak, że temperament i buta mężczyzny oraz namiętny pocałunek, jaki składa na jej ustach, osłabią jej wolę, a ona sama po raz pierwszy poczuje, czym jest miłość.
Na te parę czyha jednak wiele niebezpieczeństw. Nie dość, że Colter odkrywa pewne nieprawidłowości w firmie, której jest udziałowcem, to jeszcze Celia jest posądzana w pewnych kręgach o konszachty z rewolucjonistami walczącymi o wprowadzenie reform w Anglii. Czy kochankowie odkryją przed sobą wszystkie karty i pokochają się niezależnie od pobudek, które dotychczas kierowały ich działaniami? Czy Celia zaniecha zemsty i pogodzi się z tragedią z przeszłości? Tego wszystkiego dowiemy się podczas lektury pełnej pasji i namiętności książki Rosemary Rogers. Elektryzuje już sama okładka powieści, doskonale zaprojektowana i wykonana, stanowiąca obietnicę miłości, która kryje się we wnętrzu. Dalej jest tylko lepiej - przynajmniej dla tych, którzy wierzą lub chcą uwierzyć w miłość.
Odsłonięcie rodzinnej tajemnicy całkowicie odmieni życie Sapphire. Sprawi też, że ona sama po raz pierwszy zetknie się z ciemną stroną ludzkiej egzystencji...
Ameryka, Anglia - początek XIX wieku. Tajemnicza historia zbrodni i zemsty. Pragnienie pomszczenia hańby i śmierci matki pomogło Celii przetrwać lata biedy...