Recenzja książki: Brafitting, lifting piersi bez skalpela

Recenzuje: Katarzyna Krzan

Jak uwydatnić swój biust, by nie wyglądał na za mały ani na za duży? Jak cieszyć się swoim wyglądem w każdym stroju? Jak wyglądać pięknie i ponętnie? Kobiety mają jeden zasadniczy atut, który zwraca uwagę mężczyzn. Atut, który może stanowić cenne oręże, ale też może stać się przyczyną licznych kompleksów. Izabela Sakutova pokazuje w swojej książce o brafittngu, jak pozbyć się złego myślenia o biuście i uczynić z niego prawdziwą zaletę. Wystarczy naprawdę niewiele. Nie potrzeba kosztownych operacji plastycznych, by nadać piersiom właściwy kształt, a przy okazji także zadbać o zdrowie. Jako kobieta sukcesu, przedstawicielka znanego producenta biustonoszy oraz właścicielka obfitych, ale skutecznie ujarzmionych piersi, Izabela Sakutova doradza paniom, jak dobrać odpowiedni biustonosz, jak go nosić, dbać o niego i o swoje kobiece atrybuty. Dzięki tej wiedzy życie stanie się nie tyle prostsze, co piękniejsze, a same kobiety poczują się pewniej w życiu osobistym i zawodowym.

Publikacja składa się z kilku części, ozdobionych odpowiednimi fotografiami i entuzjastycznymi wypowiedziami dziennikarek, aktorek, celebrytek – krótko mówiąc: wszystkich kobiet, którym na sercu (dosłownie) leży dobry wygląd biustu. A dbać o niego trzeba, bo choroby, bo ciążenie, bo wygoda. Oczywiście, zaczynamy od… historii biustonoszy. Dosyć krótkiej i raczej nie historyczno-kulturowej. Autorka opowiada także o swojej dramatycznej drodze od źle dobranych staników po odkrycie w Londynie sklepu z całym niemalże arsenałem rozmiarów. To dało jej impuls, by uświadomić Polkom, że istnieją inne (poza 75B) rozmiary staników. Autorka rozprawia się także z licznymi w naszej niedouczonej świadomości mitami na temat push-upów, fiszbinów, haftek i wylewających się spod materiału wałeczków tłuszczu. Wystarczy skorzystać z porad renomowanej firmy, by pożegnać problemy związane z za małym lub za dużym biustem. Zadaniem dobrze dobranego stanika jest właściwe uniesienie piersi w celu przeciwdziałania sile grawitacji, która nieubłaganie ciągnie je w dół. Noszenie biustonosza o dobrze dobranym kroju i rozmiarze jedynie zmniejsza ryzyko opadania piersi. Niestety, nie eliminuje grawitacji. Ot, i cała kwintesencja opracowania. Teza, która pozwoliła zbudować teorię i powiązać ją z praktyką. O biust trzeba umieć zadbać, a służą temu profilaktyka, badania, odpowiednia dieta i zdrowy styl życia. Służą też kampanie społeczne, które promuje autorka.

Widać, że Izabela Sakutova ma pasję i lubi się nią dzielić. Jej porady są bezcenne, dlatego warto polecić tę książkę każdej kobiecie, która choć raz w życiu musiała się zmierzyć z założeniem stanika. Autorka zachęca po prostu do właściwego korzystania z biustonoszy i dbania o własne piersi. Jej publikacja to kompendium podstawowej, niezbędnej każdej kobiecie wiedzy.

Kup książkę Brafitting, lifting piersi bez skalpela

Zobacz opinie o książce Brafitting, lifting piersi bez skalpela