Seria “Opowiem Ci, mamo” za każdym razem mnie zachwyca. Nasze ulubione części dotyczą samolotów i dinozaurów. Jednak to jest nasz nowy faworyt. Tomy kolekcji powstały z ręki różnych autorów, więc kreska jest urozmaicona. W każdym z nich nie brakuje kreatywności i dawki dobrego humoru, a co najważniejsze formy aktywizującej. Aktywne czytanie bardzo lubimy. Taka forma rozwija wyobraźnię dziecka, skłania do działania oraz bogaci wiedzę i słownictwo. Proponowane zadania wypełnią wolny czas, a jednocześnie przemycą ciekawe informacje.
Ta kartonowa książka zachwyci odbiorców, rozwinie koncentrację i zachęci do wyszukiwania oraz rozwiązywania zadań w tematyce kolorów. Połączymy farby, aby powstały nowe kolory, zabawimy się w labiryncie, poćwiczymy z małymi czytelnikami umiejętności opowiadania oraz odszukamy różnice. Na pięknych i skrupulatnie wykonanych ilustracjach sporo się dzieje i dziecko z fascynacją będzie się w nie wpatrywać. Towarzystwo umilą nam urocze myszki, które są tu naszymi liderami i prowadzą nas przez książkę, oferując niesamowite wyzwania. Trzeba będzie odszukać te psotne stworzenia, a na okładce poznacie ich imiona. Będzie tu Kulka, Puszek i Smakoszka oraz kilka innych nietuzinkowych myszek.
Znajdziecie 10 bujnych rozkładówek z indywidualnymi kolorami, a na kilku między nimi będą zabawy dla małego czytelnika.
Solidne kartowe wydanie pozwoli się nim długo cieszyć i pięknie ozdobi domową biblioteczkę. Skompletowana seria “Opowiem Ci, mamo” będzie razem wyglądać znakomicie.
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2023-09-27
Justyna_M
Tym razem w popularnej serii ,,Opowiem ci, mamo" przedstawiamy niezwykłego bohatera, którego kochają wszystkie dzieci... Świętego Mikołaja! Najmłodsi...