Restauracja Staropolska to kolejny lokal gastronomiczny, który poddał się kuchennej rewolucji, dokonywanej przez znaną restauratorkę Magdę Gesler. Restauracja poddana zmianom, czeka teraz na nowych gość, z nowym wystrojem i nowym menu.
Kolejnym miejscem, jakie zostało poddane kuchennej rewolucji w programie, który emitowany jest już w kolejnym sezonie, zatytułowanym "Kuchenne Rewolucje" była tym razem restauracja położona w Szczucinie, znana jako Staropolska. Zmiany, jakie dokonała znana restauratorka, Magda Gesler to nie tylko zmiana wyglądu lokalu, ale i propozycja nowego menu. Jakie rewolucje dokonały się w lokalu? Co znalazło się w menu? Czy kolejna rewolucja była udana?
Kuchenne rewolucje - Staropolska — opis odcinka
W kolejnym, czwartym już odcinki sezonu dwudziestego trzeciego przenosimy się wraz z ekipą programu do miasteczka położonego w Małopolsce, do Szczucina, gdzie znajduje się restauracja o nazwie Staropolska. Lokal od lat prowadzony jest przez małżeństwo, panią Małgorzatę i pana Pawła. Para nie ma doświadczenia w gastronomii, a nawet wykształcenia w tym kierunku. Jego z nich ma wykształcenie muzyczne, a drugie jest absolwentem AWF.
Czytaj również: Kuchenne rewolucje: restauracja Imperia/Bistro Entliczek Pentliczek Czeski Knedliczek w Raciborzu
Para wprawdzie przez krótki czas prowadziła lokal położony w pobliskim Tarnowie, ale postanowili zainwestować i włożyć środki pieniężne pozyskane z ze swoich własnych oszczędności i kredytów, w zakup dużo większego lokalu, ogromnej restauracji w Szczucinie. Jakiś czas lokal radził sobie bardzo dobrze, szczególnie dzięki imprezom okolicznościowych. Sytuację jednak zmieniła pandemia. Brak klientów spowodował, że para wpadła w długi, które teraz osiągnęły zawrotną sumę 650 tysięcy złotych. Wkrótce zarządzono lockdown, po którym klienci przestali pojawiać się w restauracji. Jedyna nadzieja leżała jeszcze w Magdzie Gesler i programie "Kuchenne rewolucje".
Kuchenne Rewolucje — Staropolska — gdzie jest?
Kolejna rewolucja w programie TVN - "Kuchenne Rewolucje" dokonała się w restauracji Staropolska, położonej w Małopolsce. Szczucin to miasteczko nadwiślańskie, które łączy Tarnów z Kielcami. Restauracja, którą tym razem odwiedziła znana restauratorka Magda Gesler, wraz z programem "Kuchenne rewolucje", położona jest niedaleko Muzeum Drogownictwa.
Czytaj również: „Ślub od pierwszego wejrzenia”: sezon 7 - co wydarzy się w 4. i 5. odcinku programu?
Magda Gesler, znana polska restauratorka zgodziła się na rewolucję w lokalu, dokonując w tym miejscu licznych, ale jakże potrzebnych zmian. Tym razem zmianie nie uległa nazwa restauracji, Restauratorka zaproponowała także zmianę wystroju lokalu. Tradycyjnie Magda Gesler zaproponowała nowe, ciekawe i smaczne menu. Te zmiany miały za zadaniem pomóc parze prowadzącej lokal, pani Małgorzacie i panu Pawłowi na uratowanie tego upadającego miejsca.
Kuchenne Rewolucje — Staropolska — czy rewolucja była udana?
Istotą programu, który już o dwudziestu trzech sezonów króluje na kanale TVN, są zmiany. Pierwszą zwykle jest zmiana nazwy lokalu. Tym razem jednak Magda Gesler nie zdecydowała się na zmianę nazwy lokalu. Restauracja Staropolska dalej została Staropolską. Dokonano jednak zmian w wyglądzie lokalu, który z bardziej wystawnego i uroczystego, związanego przede wszystkim z imprezami okolicznościowymi, teraz zyskało bardziej miły, przytulny charakter. Pojawiło się oczywiście także zupełnie nowe, ciekawe menu.
Czytaj również: Magda Gessler - biografia, życie i twórczość
Lokal w Szczucinie, uległ dużym zmianom, jakie niesie ze sobą niezwykle lubiany program "Kuchenne Rewolucje". Jak wypadły kolejne rewolucje w kuchni, przekonacie się już dziś, w czwartek 24 marca 2022 roku, o godzinie 21:35 na kanale TVN oraz w sobotę, 26 marca 2022 roku o 18:00 oraz w poniedziałek, 28 marca 2022 roku, o godzinie 1:30, na tym samy kanale.
Kuchenne rewolucje - Restauracja Staropolska – menu
Zmiany, jakie dokonały się dzięki kuchennym rewolucjom w restauracji Staropolska to przede wszystkim wprowadzenie ciekawego i urozmaiconego jedzenia. Jednocześnie w restauracji można posmakować tradycyjnych dań, znanych także z kuchni typowo polskiej.
Czytaj również: „Projekt Cupid”: Skomplikowane relacje i nowe randki. Co wydarzy się w 6 i 7 odcinku programu?
W restauracji goście mogą zamówić dania dnia, które zmieniają się od poniedziałku do niedzieli. W zestawach znajdują się zestawy zupa plus drugie dania, a zestawy wahają się w kwocie od 25-30 złotych. Dziś, czyli w czwartek na gości czeka zestaw: zupa ogórkowa oraz spaghetti bolognese. Zestawy można także zamawiać, osobiście, ale także przez telefon.
Kuchenne Rewolucje - książki
"Kuchenne Rewolucje" to program rozrywkowo-kulinarny, oparty na amerykańskim formacie Kitchen Nightmares. Jego prowadzącą jest Magda Gessler, polska restauratorka i osobowość telewizyjna, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka, autorka wielu książek o tematyce kulinarnej.
W jej dorobku znalazły się między innymi takie dzieła jak: Wielkanoc ze smakiem, Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler, Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler, Kuchnia Polska Magdy Gessler.
Serdecznie polecamy autobiografię Magdy Gessler o tytule Magda, która powstała przy współpracy z Dominikiem Limanowskim. Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej: