Kuchenne rewolucje: restauracja Spagheterria/Trattoria Angelino Pasta Wino w Białymstoku

Data: 2022-11-17 10:29:01 | Ten artykuł przeczytasz w 5 min. Autor: Agata Dudek
udostępnij Tweet

Przed nami dwunasty odcinek dwudziestego piątego sezonu programu "Kuchenne rewolucje", w którym znana restauratorka Magda Gessler odwiedza Białystok. Dziś w programie zobaczymy jej rewolucję w restauracji Spagheterria. Czy będzie udana?

Obrazek w treści Kuchenne rewolucje: restauracja Spagheterria/Trattoria Angelino Pasta Wino w Białymstoku  [jpg]
 

Kuchenne rewolucje -  restauracja Spagheterria — opis odcinka 

Dwunasty odcinek kolejnego sezonu Kuchennych Rewolucji to zmiany jakie nastąpiły w restauracji położonej w Białymstoku, której nazwa brzmi Spagheterria. jest lokal z włoskim jedzeniem, który prowadzi pani Renata, która spędziła aż osiemnaście lat pracy za granicą, właśnie we Włoszech. Klimat, ale przede wszystkim smaki Włoch chciała przenieść do Polski. 

           Czytaj również:  „Kuchenne rewolucje”: restauracja Zielony Nosorożec, Białystok

I choć jest bardzo dumna ze swojej restauracji, lokal prowadzony wraz z córką Magdą, niestety nie przynosi należytych zysków. Nie ma w nim gości, co powoduje wciąż rosnące długi. Właścicielka nie widzi szansy na zmianę tego stanu. Mamie postanawia pomóc córka, zgłaszając restaurację do kuchennych rewolucji, i prosząc Magdę Gessler o pomoc. 

Kuchenne Rewolucje — Spagheterria — gdzie jest? 

Prowadząca Magda Gessler oraz zespół "Kuchennych rewolucji" tym razem wybrała się do liczącego sobie prawie trzysta tysięcy mieszkańców Białegostoku, który jest obecnie chętnie odwiedzany przez turystów. Lokal Spagheterria położony jest poza centrum, na uboczu, a prowadzi go Renata, wraz z córką Magdą. 

          Czytaj również: Kuchenne rewolucje: restauracja Sho Sho/Koronkowa Robota w Płocku

Choć właścicielka przeniosła całą miłość do Włoch i smaki tego kraju do swojego lokalu, gości jest niestety mało. To przekłada się na finansowe problemy. Magda szuka zatem pomocy u znanej restauratorki, Mady Gessler, która wydaje się być jedynym ratunkiem dla lokalu. 

Kuchenne Rewolucje — Spagheterria — czy rewolucja była udana?

"Kuchenne rewolucje" to program kulinarny, który od dawna króluje na kanale TVN. Dziś możemy oglądać jego dwunasty odcinek, już dwudziestego piątego sezonu. Kolejny program odbył się w restauracji Spagheterria, która po udanej rewolucji zmieniła nie tylko swój wystrój, menu, ale także nazwę.  Restauracja nosi nazwę Trattoria Angelino Pasta Wino i zaprasza gości do nowego lokalu, z nowym i smacznym menu. Restauracja była na tyle udana, że klientów jest tak wielu, że właścicielka nie może pomieścić gości w lokalu. 

          Czytaj również: Magda Gessler - biografia, życie i twórczość

Lokal, poddany został kuchennym rewolucjom mocno się zmienił w trakcie programu, o czym przekonać się można już w ten czwartek 17 listopada 2022 roku, o godzinie 21:35 na TVN-ie. Powtórka programu w sobotę, 19 listopada 2022 roku, o godzinie 17:55, na TVN i w środę, 23 listopada, o godzinie 1:55, też na TVN. 

Kuchenne rewolucje - Trattoria Angelino Pasta Wino – menu 

Kuchenne rewolucje to przede wszystkim zmiany. Nie tylko wystroju i klimatu lokalu, ale głównie menu. Lokal niegdyś znany jako Spagheterria, teraz przyjął iście włoską nazwę - Trattoria Angelino Pasta Wino i zaprasza bardzo licznie odwiedzających restaurację gości włoskim menu, przygotowanym przez Magdę Gessler. 

         Czytaj również:  Zadbaj o dobre maniery - reality TV o stawaniu się lepszą wersją siebie debiutuje na Netflix

W restauracji goście mogą skosztować Vitello Tonnato, czyli polędwicę cielęcą podawaną z sosem tonnato, kaparami oraz sałatą cezar; Zuppa di funghi, czyli aromatyczną zupę z podgrzybków i prawdziwków z dodatkiem świeżego rozmarynu, kwaśnej śmietany orz bagietką z gorgonzolą; Capelli d' Andelo, cienki makaron podawany z mieloną cielęciną, sosem demi glace z dodatkiem szczypioru oraz parmezanu; Tagiatelle alla Norma, makaron Tagliatelle podawany z lekko pikatnym sosem ze świeżych pomodorów, pieczonych bakłażanów, zielonych oliwek oraz pecorino romano i inne.

Kuchenne Rewolucje - książki 

Autorski program  "Kuchenne Rewolucje"  oparty został na amerykańskim formacie Kitchen Nightmares. Prowadzącą polskej edycji jest Magda Gessler, polska restauratorka oraz osobowość telewizyjna, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka, autorka wielu książek o tematyce kulinarnej.

W jej dorobku znalazły się między innymi takie dzieła jak: Wielkanoc ze smakiem, Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler, Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler, Kuchnia Polska Magdy Gessler. 

ziemniak

Serdecznie polecamy autobiografię Magdy Gessler o tytule Magda, która powstała przy współpracy z cenionym pisarzem Dominikiem Limanowskim. Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Książka
Magda
Dominik Linowski2
Okładka książki - Magda

MAGDA Fascynująca opowieść o życiu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wpływowych Polek. Szczera i dotychczas...

dodaj do biblioteczki
Reklamy
Recenzje miesiąca
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska
 Kalendarz adwentowy
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Zmiana klimatu
Karina Kozikowska-Ulmanen
Zmiana klimatu
Pokaż wszystkie recenzje