Kuchenne rewolucje: Restauracja: Geneza Smaku/Bistro pod Papryką w Karpaczu

Data: 2021-11-04 10:20:02 | Ten artykuł przeczytasz w 6 min. Autor: Agata Dudek
udostępnij Tweet

Restauracja Geneza Smaku, obecnie Bistro pod Papryką to kolejny lokal poddany kuchennej rewolucji, dokonywanej przez znaną restauratorkę Magdę Gessler, od wielu sezonów. Restauracja poddana zmianom, czeka teraz na swoich gości, proponując fajny klimat, miłą obsługą i smaczne jedzenie. 

Obrazek w treści Kuchenne rewolucje: Restauracja: Geneza Smaku/Bistro pod Papryką w Karpaczu  [jpg]

Kolejnym miejscem, jakie zostało poddane kuchennej rewolucji, w niezwykle popularnym programie rozgrywkowo-kulinarnym, zatytułowanym właśnie "Kuchenne Rewolucje" była tym razem restauracja położona w Karpaczu, znana niegdyś jako Geneza Smaku. Zmiany, jakie dokonała znana restauratorka, Magda Gessler to oczywiście nowa nazwa, tradycyjna zmiana wyglądu lokalu i propozycja nowego menu. Jakie rewolucje dokonały się w lokalu? Co znalazło się w menu? Czy kolejna rewolucja była udana?

Kuchenne rewolucje - Geneza Smaku — opis odcinka 

W kolejnym, dziesiątym już odcinku nowego sezonu programu "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler udała się do restauracji Geneza Smaku, położonej w centrum Karpacza. Od jakiegoś czasu prowadzi go Ania, która przejęła lokal od swojego syna, Kamila. Co ciekawe ten jest kucharzem, ale pracuje w zupełnie innej restauracji. Stara się jednak zaglądać do lokalu mamy, by jakoś jej pomóc. Od czasu do czau żonie pomaga także mąż, Jacek, który nie zgodził się na udział w programie. 

           Czytaj również: Kuchenne Rewolucje - restauracja Magnolia / Kulinarna Fabryka Smaku w Jaworze

Restauracja w sezonie przynosi dochody, bowiem gości w lokalu jest naprawdę dużo. Jednak gdy sezon się kończy, restauracja nie zarabia, bowiem jest....zamknięta. Do rozumu próbuje mamie przemówić jej syn, który wytyka jej także inne błędy w prowadzeniu restauracji. Problemem jednak nie jest jedynie mama Kamila, ale jego tata, Jacek, który wprowadza w restauracji metodę twardej ręki i dyscypliny. Dla niego, jak twierdzi Kamil, liczy się jedynie zarobek. Jak z takim problemem poradziła sobie Magda Gessler? 

Kuchenne Rewolucje — Geneza Smaku — gdzie jest? 

Kolejna rewolucja w programie TVN - "Kuchenne Rewolucje" dokonała się w Karpaczu, karkonoskim kurorcie turystycznym, miejscu, które w sezonie odwiedzane jest przez kilka tysięcy osób. W sezonie, zarówno letnim, jak i zimowym miasteczko odwiedzane jest chętnie przez turystów, podobnie jak restauracja, położona w malowniczym miejscu, niedaleko centrum. Prowadzi je Anna, która przejęła lokal po swoim synu, Kamilu.

          Czytaj również: Kuchenne Rewolucje - restauracja Magnolia / Kulinarna Fabryka Smaku w Jaworze

Magda Gessler, znana polska restauratorka zgodziła się na rewolucję w lokalu, dokonując w tym miejscu licznych, ale jakże potrzebnych zmian. Zmianie poddana została nazwa restauracji, którą zmieniona z Genezy Smaku, na Bistro pod Papryką. Restauratorka zaproponowała także zmianę wystroju lokalu. Tradycyjnie Magda Gessler zaproponowała nowe, ciekawe i smaczne menu, mające przyciągać do lokalu po rewolucji, tłumy gości. 

Kuchenne Rewolucje — Geneza Smaku — czy rewolucja była udana?

Istotą programu, który już o dwudziestu trzech sezonów króluje na kanale TVN, są zmiany. Pierwszą zmianą, jaką dokonała się w restauracji w Karpaczy, znanej jako Geneza Smaku, była zmiana nazwy. Lokal po rewolucjach to Bistro pod Papryką. Restauratorka zaproponowała także nowy wystrój lokalu i nowe menu.

          Czytaj również: Magda Gessler - biografia, życie i twórczość

Lokal, w którym można było zjeść domowe obiady, zaspokoić swój głód, nie tylko, gdy się jest w Karpaczu jako turysta, uległ dużym zmianom, jakie niesie ze sobą niezwykle lubiany program "Kuchenne Rewolucje". Jak wypadły kolejne rewolucje w kuchni, przekonacie się już w czwartek 25 sierpnia 2022 roku, o godzinie 21:35 na kanale TVN oraz w sobotę, 27 sierpnia o 17:50 oraz w poniedziałek, 29 sierpnia o godzinie 0:35, na tym samy kanale.

Kuchenne rewolucje -  Restauracja Geneza Smaku/Bistro pod Papryką  – menu 

Zmiany, jakie dokonały się dzięki kuchennym rewolucjom w restauracji, teraz znanej jako Bistro pod Papryką, to przede wszystkim wprowadzenie ciekawych i urozmaiconych, ale jednocześnie tradycyjnych dań. I choć niegdyś restauracja serwowała swoim gościom domowe dania i obiady, teraz menu zostało odpowiednio "podkręcone".

         Czytaj również: Kuchenne Rewolucje - Restauracja Ajax. Czy kolejne rewolucje były udane?

Dzięki tym zmianom, w lokalu znalazła się w menu między innymi ciekawe zupy. Zgodnie z nazwą lokalu, można w nim zjeść smaczny krem z papryki i świeżych pomidorów z chipsami z boczku i grzankami. Na gości czekają smaczne przystawki, a dla zwolenników tradycyjnego polskiego jedzenia, pożywna golonka, tradycyjnie udekorowana papryczką. Miłośnikom słodkości kucharze w lokale proponują naleśniki.

Magda Gessler zaproponowała także dania kuchni węgierskiej, wśród których na uwagę zasługują: tatar wołowy, kwaśnica węgierska z żeberkami, czy placki po węgiersku. Do lokalu często wybieramy się także z dziećmi, więc restauracja ma w menu także potrawy dla dzieci, takie jak: filet z kurczaka, nuggetsy z kurczaka czy spaghetti.

Kuchenne Rewolucje - książki 

"Kuchenne Rewolucje" to program rozrywkowo-kulinarny, oparty na amerykańskim formacie Kitchen Nightmares. Jego prowadzącą jest Magda Gessler, polska restauratorka i osobowość telewizyjna, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka, autorka wielu książek o tematyce kulinarnej.

W jej dorobku znalazły się między innymi takie dzieła jak: Wielkanoc ze smakiem, Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler, Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler, Kuchnia Polska Magdy Gessler. 

ziemniak

Serdecznie polecamy autobiografię Magdy Gessler o tytule Magda, która powstała przy współpracy z Dominikiem Limanowskim. Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

Tagi: kuchenne rewolucje,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Książka
Magda
Dominik Linowski2
Okładka książki - Magda

MAGDA Fascynująca opowieść o życiu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wpływowych Polek. Szczera i dotychczas...

dodaj do biblioteczki
Reklamy
Recenzje miesiąca
Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak
Kobiety naukowców
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska
 Kalendarz adwentowy
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Pokaż wszystkie recenzje