Bar Pierożek był jednym z tych miejsc, które wzięły udział w 27 edycji Kuchennych rewolucji. Szefowa kuchni i restauratorka Magda Gessler tym razem zawitała do Grudziądza, by sprawdzić, co stoi na przeszkodzie restauracji. Jak ostatecznie udała się rewolucja?
Kuchenne rewolucje: Bar Pierożek – opis. Co się wydarzy?
W miejscowości Grudziądz Paweł i Damian prowadzą swój biznes zaledwie od kilku miesięcy. Co ciekawe, nikt nie chce tam pracować. Odeszło już 6 kucharzy, a obecny odmawia przygotowywania dań mącznych, bo specjalizuje się w mięsach. Partnerki właścicieli - Ania i Marta starają się ratować sytuację.
Czytaj również: „Kuchenne Rewolucje”: Bistro Mama Ole w Białogardzie. Wyjątkowe miejsce na mapie! Oto menu, ceny i lokalizacja
Atmosfera jest napięta, a gości jak na lekarstwo. Brakuje pieniędzy na opłacenie rachunków. Do akcji musi wkroczyć do akcji, by ratować nie tylko finanse, ale też psychikę Damiana.
Kuchenne rewolucje: Bar Pierożek – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?
Przypomnijmy, że Bar Pierożek brał udział w zeszłorocznej edycji Kuchennych rewolucji. Premierowo więc odcinek można było zobaczyć na antenie TVN w październiku 2023 r. W te wakacje na antenie popularnej stacji oglądamy powtórki minionych edycji, dlatego restauracje Pawła i Damiana na ekranach telewizorów ponownie zobaczymy w czwartek, 4 lipca 2024 r. o godz. 21:35.
Czytaj również: W obronie rodziny oraz swojego imienia... – Drapacz chmur
Jeśli natomiast przegapicie emisję odcinka w telewizji, to w całości zobaczyć możecie go już także w sieci. Cały sezon 27. edycji Kuchennych rewolucji dostępny jest już na platformie Player.pl oraz platformie Max.
Kuchenne rewolucje: Bar Pierożek – gdzie to?
Bar Pierożek - a już teraz Ach!!! Pomidor! - znajduje się w Grudziądzu, przy ulicy Toruńskiej 34. Magda Gessler uznała, że lokal zyska klimat bistro z lat 30.
Kuchenne rewolucje: Bar Pierożek – menu
W restauracji Ach!!! Pomidor! goście mogą spróbować zupy pomidorowej z kluskami lanymi z dojrzewającego sera oraz pomidora faszerowanego wędzonym kurczakiem i owocami. Daniem głównym będzie gulasz z jelenia.
Kuchenne rewolucje: Bar Pierożek – czy rewolucja się udała?
Po powrocie do lokalu Magda Gessler nie była w pełni zachwycona.
Zupa pomidorowa jest gorzka, niedoprawiona. Gulasz jest z kiełbasy. Jelenia brak.
komentuje mistrzyni z niezadowoleniem. Jej zdaniem dania zostały zmienione, a gulasz jest oszukany i zrobiony po taniości. Magda Gessler postanowiła, że nie uzna tej rewolucji.
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu, ceny, gdzie jest?
Kochani, mnie tu nie znajdziecie. Ani mnie, ani mojej energii - mówi do widzów na zakończenie.
Kuchenne rewolucje: Bar Pierożek – książki
Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: Bar Pierożek? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną Tradycje kulinarne Danii! dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek proponuje przepisy, które pokochacie!
Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej: