Za nami kolejne Kuchenne rewolucje. W tym odcinku znana restauratorka Magda Gessler odwiedziła Bistro mam apetyt na..., prowadzone przez Agnieszka i Marka. Gdzie mieści się lokal po rewolucjach Magdy Gessler? Czy restauracja nadal działa? Jakie jest menu restauracji? Sprawdźcie w naszym artykule!
Dziś na antenie stacji TVN będzie można zobaczyć powtórkę ósmego odcinka dwudziestego piątego sezonu Kuchennych rewolucji. Znana restauratorka Magda Gessler tym razem odwiedza Szczecin, by zmienić Bistro Pod przykrywką w lokal z nowymi, ciekawymi i smacznymi daniami i pięknym wystrojem.
Kuchenne Rewolucje. Mam apetyt na... – opis
Magda Gessler, w tym programie udała się do restauracji Pod przykrywką, która działa w mieście Szczecinie. Mimo tego, że lokal ten znajduje się w centrum miasta, niestety o sukcesie i komplecie gości, trudno tu mówić. Bistro prowadzone od sześciu lat przez Agnieszkę i Marka po prostu świeci pustkami.
Czytaj także: „Dziedzictwo” znika z anteny! Kiedy serial wróci?
I choć rodzicom bardzo pomaga córka Alicja, nad lokalem wisi jakieś fatum. Zaraz po otwarciu zaczęły się w jego okolicach roboty drogowe, co sprawiło, że lokal został odcięty od możliwości do niego dostępu. Wtedy to praktycznie na siebie nie zarabiał. Gdy wszystko wróciło do normy, pojawiła się pandemia. Po niej goście nie wrócili. Ratunkiem dla upadającego lokalu mogły być tylko Kuchenne rewolucje i Magda Gessler.
Kuchenne Rewolucje: Mam apetyt na... – lokalizacja, gdzie jest?
Bistro Mam apetyt na... znajduje się w Szczecinie, przy ulicy Jagiellońskiej 14. Miasto leży w zachodniej Polce, na Pobrzeżu Szczecińskim. Szczecin liczy sobie czterysta tysięcy mieszkańców, i jest chętnie odwiedzany przez turystów. Bistro Mam apetyt na... znajduje się w centrum miasta.
Czytaj także: "Roztańczona Polska - letnia trasa TVP" - wakacyjny koncert w Sochaczewie
Mam apetyt na... – menu restauracji
W restauracji można zjeść smacznie i tradycyjnie polsko,. W menu znajdziemy bowiem klasyczny rosół drobiowy, kotlet schabowy czy kotlet mielony, ale i lokalny paprykarz. Co jeszcze znalazło się w rewolucyjnym menu restauracji? Goście mogą skosztować m.in.:
- rosół drobiowy
- rosół drobiowy z mięsem
- Pomidorowa z ryżem
- Zupa dnia
- Kotlet schabowy
- Panierowany filet z kurczaka
- Kotlet mielony
- Wątróbka drobiowa z cebulą
- Filet z dorsza
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Jajka sadzone
- Surówki itp.
Mam apetyt na... – ceny
Ceny w bistro Mam apetyt na... są bardzo zróżnicowane, ale uznawana za umiarkowane, a nawet dość niskie. W lokalu możemy zjeść Kotlet schabowy, i Sałatką z grillowanym kurczakiem. Ceny oscylują w granicach od 3 do 33 złotych.
Czytaj także: 28. Festiwal Kabaretu w Koszalinie, czyli Polak na urlopie
Daniem w najdroższej, ale wciąż umiarkowanej cenie jest Filet z dorsza. Za niego zapłacimy bowiem 33 złotych. To wciąż jest jednak cena uznawana za umiarkowaną.
Mam apetyt na... – co to znaczy?
Nazwa bistro Mam apetyt na... nawiązuje potrzeb gości, którzy mają apetyt na coś smacznego, coś tradycyjnego, ale zarazem coś tradycyjnego. Magda Gessler zaproponowała taką zmianę nazwy lokalu, by nie tylko zachęcić gości do jego odwiedzania, ale i postawić na tradycję.
Mam apetyt na... – godziny otwarcia
Bistro Mam apetyt na... nie jest lokalem otwartym w każdy dzień. Smaczne dania można w nim zjeść tam od poniedziałku do piątku. W weekendy lokal jest zamknięty.
Poniżej przedstawiamy pełne godziny otwarcia:
- poniedziałek: 12:12-18:18
- wtorek: 12:12-18:18
- środa: 12:12-18:18
- czwartek: 12:12-18:18
- piątek: 12:12-18:18
- sobota: ZAMKNIĘTE
- niedziela: ZAMKNIĘTE