Kolejny sezon programu rozrywkowego "Kuchenne rewolucje", mamy już za sobą. Na kolejny odcinki, w kolejnym sezonie czekać będziemy zapewne do wiosennej ramówki. Tymczasem na kanale TVN pojawiają się odcinki powtórkowe.
Dziś na kanale taki właśnie odcinek, który nagrywany był już jakiś czas. Sprawdzamy zatem co wydarzyło się w odcinku, w którym znana restauratorka, Magda Gesler pojawiła się w restauracji Gargoły, która teraz pod nową nazwą, znajduje się w Łodzi. Ona właśnie poddała się udanej rewolucji. Sprawdzamy jakie zmiany dokonały się w restauracji? Co nowego pojawiło się w menu? Jak wyglądała rewolucja?
Kuchenne rewolucje - Gargoły — opis odcinka
Powtórzeniowy odcinek odbył się w Łodzi, w restauracji zwanej Gargoły, która to prowadzona jest przez panią Sylwię i pana Irka, małżeństwo, choć mieszkające w centrum Polski, są wielkimi miłośnikami gór, co widać było w menu serwowanym w ich lokalu.
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje - Restauracja Tasty - rewolucja, której nie było
Oboje mają doświadczenie w biznesie. Przez okres trzech lat wspólnie prowadzili Bistro. Jednak było to dla nich za mało. Zamarzyli zatem, że otworzą coś większego. Tak zrodził się pomysł na prowadzenie restauracji. Niestety lokal nie przynosił odpowiednich dochodów, gości pojawiało się w nim niewielu. Wkrótce pojawił się problem niewypłacalności. Właściciele nie mieli pieniędzy na wypłaty dla pracowników. Sprawę pogorszyła sytuacja pandemiczna. Problemy z biznesie przełożyły się także na problemy w małżeństwie. Wtedy na ratunek została wezwana znana restauratorka Magda Gesler.
Kuchenne Rewolucje — Gargoły — gdzie jest?
Lokal, którego rewolucję zobaczymy w odcinku, jakie powtarza TVN, odbyła się w Łodzi. Restauracja położona jest w centrum miasta, na ruchliwej ulicy Piotrowskiej. jej właścicielami są wspomnienia Sylwia i Irek, którzy borykają się z problemami, nie bardzo wiedząc jak sobie z nimi poradzić.
Czytaj również: Kuchenne rewolucje: Bar Agata/Bar Agata 1965 w Gorzowie Wielkopolskim
Biznes, który mimo starań nie przynosi zysków, i właściciele, którzy sami przestali wierzyć w sukces lokalu. Na ratunek zostaje wezwana Magda Gesler, która już od wielu sezonów pomaga lokalom na skraju upadku, także z przyczyn pandemicznych. Kolejny raz przyjęła wyzwanie, zmieniając wygląd lokalu, nazwę i oczywiście wprowadzając zmiany w menu. Po programie "Kuchenne rewolucje" restauracja Gargoły zmieniła nazwę na Imber i stała się restauracją żydowską. Rewolucja przyniosła pozytywne zmiany.
Kuchenne Rewolucje — Gargoły — czy rewolucja była udana?
"Kuchenne rewolucje" to program rozrywkowo-kulinarny, który króluje na kanale TVN już od dwudziestu trzech sezonów. Na kolejny sezon musimy niestety poczekać. Tymczasem oglądamy programy powtórkowe. Kolejny lokal, kiedyś znany jako Gargoły, po rewolucjach zyskał ciekawe, różnorodne, bogate w smaki i przede wszystkim smaczne menu. Zmianie uległa także nazwa lokalu, który teraz brzmi
Czytaj również: Magda Gessler - biografia, życie i twórczość
Lokal, poddany został kuchennym rewolucjom z powodzeniem, witając nowych gości i serwując im wyśmienite dania. Na odcinek powtórkowy możemy liczyć już w czwartek 13 stycznia 2022 roku, o godzinie 21:40 na kanale TVN oraz w sobotę, 15 stycznia, na tym samym kanale.
Kuchenne rewolucje - restauracja "Gargoły"/Imber – menu
Zmiany, jakie dokonały się dzięki kuchennym rewolucjom w restauracji, teraz znanej jako Imber, która znana była wcześniej z serowania da podhalańskich, to oprócz nowego wnętrza, zmiany wystroju, także nowe i ciekawe menu. Teraz zamiast podhalańskiego jedzenie, które małżeństwo zdecydowało się, gdyż kocha góry. W górach zaczęła się bowiem ich miłość.
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje - restauracja Kura Domowa/Ziemniak czy kartofel w Zamościu
W nowym menu restauracji znalazły się po rewolucjach takie dania jak: tatar ze śledzia z rodzinkami i imbirem, sałatka z wątróbkami gęsimi, zupa z warzywami na baraninie oraz pulpety baranie z sosem pomidorowym i wieli innych smakowitych dań, głównie kuchni żydowskiej.
Kuchenne Rewolucje - książki
"Kuchenne Rewolucje" to program rozrywkowo-kulinarny, oparty na amerykańskim formacie Kitchen Nightmares. Jego prowadzącą jest Magda Gessler, polska restauratorka i osobowość telewizyjna, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka, autorka wielu książek o tematyce kulinarnej.
W jej dorobku znalazły się między innymi takie dzieła jak: Wielkanoc ze smakiem, Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler, Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler, Kuchnia Polska Magdy Gessler.
Serdecznie polecamy autobiografię Magdy Gessler o tytule Magda, która powstała przy współpracy z Dominikiem Limanowskim. Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej: