Cafe Orient X-press, to kolejna restauracja, która poddała się kuchennej rewolucji dokonywanej przez znaną restauratorkę Magdę Gesler. Lokal, który po zmianie, goście znają jako Pełen Rondel zachęca miłą atmosferą i smacznym menu.
Kolejną restauracją, która poddała się zmianom, jakie niesie program "Kuchenne rewolucje", prowadzony przez restauratorkę Magdę Gesler, był lokal położony w Grodzisku Mazowieckim. Miejsce, znane , niegdyś jako Cafe Orient X-press, teraz zachęca nie tylko nową nazwą, ale także zmienionym wystrojem lokalu i zmianami w menu. Jakie rewolucje dokonały się w lokalu? Co nowego oferuje teraz restauracja w menu? Czy kolejna rewolucja była także udana?
Kuchenne rewolucje - Cafe Orient X-press — opis odcinka
W kolejnym, jedenastym już odcinku nowego sezonu programu "Kuchenne rewolucje" Magda Gesler, znana polska restauratorka udała się do restauracji Cafe Orient X-press, która położona jest w Grodzisku Mazowieckim. Lokal od trzech lat prowadzony jest przez małżeństwo, panią Kasię i pana Piotra. Przejęli oni lokal od poprzedniej właścicielki. Początkowo miejsce to było jedynie kawiarnią, która oferowała typowe dla takiego miejsce specjały.
Czytaj również: Kuchenne rewolucje: Restauracja: Geneza Smaku/Bistro pod Papryką w Karpaczu
Niestety wspólny biznes nie przynosił dochodów. Właścicielka postanowiła wzbogacić ofertę kawiarni o zupełnie nowe menu. I tak w kawiarni, ktora stała się restauracją, pojawiły się domowe obiady i pizza. Pojawili się także nowi pracownicy, ale biznes dalej nie kręcił się jak należy i nie przynosił dochodów, a jedynie straty. Pani Kasia się nie poddawała, ale jej mąż, Piotr, tak. Widmo bankructwa spowodowało, że małżeństwo coraz częściej się kłóciło. Właścicielka poprosiła więc o pomoc Magdę Gesler, by dokonała w jej lokalu kolejnej kuchennej rewolucji.
Kuchenne Rewolucje — Cafe Orient X-press — gdzie jest?
Ta, jak wspominaliśmy tym razem odbyła się w Grodzisku Mazowieckim, mieście położonym na Równinie Łowicko-Błońskiej, w województwie mazowieckim. Lokal Cafe Orient X-press położony jest w centrum miasta, blisko pomnika malarza Józefa Chełmońskiego. Prowadzony jest jak już wspominaliśmy przez małżeństwo Kasię i Piotra od trzech lat, po przejęciu go od poprzedniego właąściciela.
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje - restauracja Kura Domowa/Ziemniak czy kartofel w Zamościu
Magda Gesler, ceniona polska restauratorka, przyjeła prośbę właścicielki o dokonanie kolejnej kuchennej rewolucji. Zmian dokonano wiele. Przede wszystkim tradycjnie pojawiła się nowa nazwa lokalu, który z Cafe Orient X-press, przemianowano na Pełen Rondel. Zmieniono wystrój lokalu, pojawiło także zupełnie nowe menu. Smaczne dania mają za zadanie oczywiście przyciągać licznych gości do restauracji.
Kuchenne Rewolucje — Cafe Orient X-press — czy rewolucja była udana?
Zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany to istota programu TVN, zwanego "Kuchenne rewolucje", który zadebiutował jakiś czas temu, w kolejnym już sezonie. Dwudziesty trzeci sezon, i kolejny odcinek dokonał zmian w restauracji w Grodzisku Mazowieckim, znanej wcześniej jako Cafe Orient X-press. Po rewolucjach już jako restauracja Pełen Rondel, zachęca nowym wyglądem, i bardzo ciekawym i smacznym, nowym menu.
Czytaj również: Magda Gessler - biografia, życie i twórczość
Lokal, który z kawiarni stał się teraz oferującą ciekawe dania restauracją, uległ dużym zmianom, jakie niesie ze soba niezwykle lubiany program "Kuchenne Rewolucje". Jak wypadły kolejne rewolucje w kuchni, przekonacie się już dziś, w czwartek 11 listopada 2021 roku, o godzinie 21:35 na kanale TVN oraz w sobotę, 13 listopada o 18:00 oraz w niedzielę o godzinie 2:15, na tym samy kanale.
Kuchenne rewolucje - Cafe Orient X-press/Pełen Rondel – menu
Zmiany, jakie dokonały się dzięki kuchennym rewolucjom w restauracji, teraz znanej jako Pełen Rondel, to przede wszystkim propozycja nowego menu, czyli ważna nowość, która pojawiła się wraz ze zmianą nazwy lokalu i wystroju. Magda Gesler zaproponowała zmiany, także w potrawach, które skupiały się na domowych obiadach oraz pizzy.
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje – Cafe Filiżanka. Czy kolejna rewolucja była udana?
Po zmianach w restauracji dalej można posilić się smacznymi obiadami. Pojawiły się nowości, jak lunch dnia, w którym pojawiają się proponowane, zmieniające się dania, takie jak: udla pieczone z ziemiakami i bukietem surówek czy szynka w sobie grzybowym z kopytakmi i bukietem surówek. Są także zupy, a wśród nich: krupnik, flaki, żurek. W lokalu można także zjeść placek po zbójnicku, a także smaczne i różnorodne pierogi, w tym ruskie, litewskie, z mięsem czy szpinakiem.
Goście lokalu mogą zamówić sobie także dania dnia, czy ciekawe zestawy obiadowe.
Kuchenne Rewolucje - książki
"Kuchenne Rewolucje" to program rozrywkowo-kulinarny, oparty na amerykańskim formacie Kitchen Nightmares. Jego prowadzącą jest Magda Gessler, polska restauratorka i osobowość telewizyjna, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka, autorka wielu książek o tematyce kulinarnej.
W jej dorobku znalazły się między innymi takie dzieła jak: Wielkanoc ze smakiem, Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler, Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler, Kuchnia Polska Magdy Gessler.
Serdecznie polecamy autobiografię Magdy Gessler o tytule Magda, która powstała przy współpracy z Dominikiem Limanowskim. Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej: