Kuchenne rewolucje - restauracja "Bar Mleczny". Jak wypadnie rewolucja we Warszawie?

Data: 2023-09-21 08:00:01 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Danuta Awolusi
udostępnij Tweet

Na antenie telewizji TVN oraz w serwisie Player.pl ruszyła właśnie jesienna, 27 edycja programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler po raz kolejny ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku? 

Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" w mieście Warszawa.
fot. East News / mat. prasowe x-news

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – opis. Co się wydarzy? 

W warszawskim Barze Mlecznym wieje nudą. Daniel otworzył restaurację na Mokotowie z nadzieją na sukces. Co mogło pójść nie tak, skoro to bar mleczny? Okazuje się jednak, że tanio nie zawsze idzie w parze ze smacznie. Dodatkowo Daniel ma swoją trudną historię, która łapie za serce i bardzo wzrusza. A ma dopiero 22 lata!

Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Zajazd Dwa Koguty". Jak wypadnie rewolucja we Przędzelu?

Tym razem rewolucja odbędzie się w na talerzu, w sercach i umysłach. Czy młody człowiek udźwignie wyzwanie? 

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?

Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny można zobaczyć w czwartek, 21 września 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Czytaj również: W obronie rodziny oraz swojego imienia... – Drapacz chmur

Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – gdzie to?

Restauracja Bar Mleczny - a już teraz Bar Koperkowy - znajduje się w Warszawie, przy ul. Puławskiej 84. W lokalu zaczęła królować zieleń, jest dużo kwiatów. I pachnie koperkiem! 

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – menu

W Barze Koperkowym nie może zabraknąć pysznej zupy koperkowej z dodatkiem świeżego kalafiora. Można spróbować także wybornych pierogów z kozim serem i fetą, podanych na musie ze szczawiu. Daniem popisowym staną się kurczęta po polsku, podawane z farszem z wątróbki i parzonych żółtek oraz farszem z gulaszu węgierskiego. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Gospoda Lasowiackie serce – menu, ceny, gdzie jest?

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – czy rewolucja się udała?

Po powrocie do lokalu Magda Gessler zauważyła, że w restauracji stołuje się dużo osób. Podane dania - a więc zupa, pierogi i kurczak okazały się smaczne, choć niewystarczająco doprawione. Restauratorka trzymała do Daniela w niepewności aż do końca.

Pierożki są fenomenalne. Tylko zupa jest do poprawy. I kurczak zbyt delikatny. Ale widać, że jedzenie jest świeże i dobre

oceniła mistrzyni.

Mimo pewnych niedociągnięć, Magda Gessler uważa rewolucję za bardzo udaną. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Gospoda Kaszubski Polot – menu, ceny, gdzie jest?

Baza jest kapitalna, ale trzeba więcej czadu! - rzuca pod koniec programu. 

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – książki

Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną Feel good. Przez żołądek do szczęścia! Publikacja Melissa Hemsley to przepisy, które są pyszne, proste i bardzo kolorowe!

Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy