Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu, ceny, gdzie jest? 

Data: 2023-09-21 17:05:02 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Mirosław Kalinowski
udostępnij Tweet

Kuchenne Rewolucje odbyły się w wielu miejscach w Polsce, choć ich historia zaczęła się w Warszawie. W stolicy Magda Gessler pomogła już kilku restauracjom, a teraz pomogła stworzyć wyjątkowy Bar Koperkowy. Gdzie znajduje się ta restauracja? Jakie ma dania i ceny? Przeczytajcie poniżej! 

Magda Gessler w Barze Koperkowym w Warszawie
fot. Agnieszka Jurek-Opalinska/TVN / x-news / mat. prasowe

Bar Koperkowy pojawił się w trzecim odcinku 27 edycji Kuchennych Rewolucji. Tym razem Magda Gessler dotarła do malutkiego baru mlecznego prowadzonego na warszawskim Mokotowie. Chociaż miejsce było skromne, restauratorka od samego początku wiedziała, że z tą ekipą uda jej się stworzyć świetne bistro. Jak wypadły rewolucje i co zjeść można w nowym Barze Koperkowym w Warszawie? 

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – opis 

Przypomnijmy, że w tym odcinku Kuchennych Rewolucji poznaliśmy 22 -letniego Daniela, który przed laty po raz pierwszy przyjechał do Polski z Ukrainy na studia. W przeszłości prowadził własnego food-trucka, później wrócił do ojczyzny, gdzie rozwijał biznes związany z ogrodnictwem. Niestety, wojna w Ukrainie sprawiła, że zmuszony został do ponownej emigracji. 

Czytaj także: Przysięga - odc. 801 - streszczenie - Drugie badanie da pozytywne wyniki?

Teraz Daniel próbuje przekonać mieszkańców Warszawy do potraw w jego barze. Jego dewizą jest tanio i smacznie, jednak – w obliczu dużej konkurencji mokotowskich restauracji – nie ma dużego przebicia. Magda Gessler postanawia więc mu pomóc, nakierowując go na zupełnie nowe smaki. Zamiast zwykłego schabowego i zupy pomidorowej, stawia na pyszne pierogi i zupę koperkową. Odtąd nudny „Bar Mleczny” staje się „Barem Koperkowym”. Cały odcinek zobaczyć można na Player.pl

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – lokalizacja. Gdzie jest Bar Koperkowy w Warszawie? 

Bar Koperkowy znajduje się w Warszawie przy ulicy Puławskiej 84. To jedna z głównych ulic na Mokotowie. Do Baru Koperkowego z łatwością można dojechać samochodem, ale również komunikacją miejską – tuż obok lokalu znajduje się przystanek Park Dreszera. Tuż obok restauracji znajduje się Park gen. Gustawa Orlicz-Dreszera oraz warszawska Królikarnia. 

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – parking

Chociaż pod samym Barem Koperkowym nie ma parkingu, osoby zmotoryzowane będą mogły pozostawić samochód m.in. wzdłuż pobliskich ulic: Ursynowskiej, Racławickiej oraz Olkuskiej. Spory parking znajduje się także tuż pod zlokalizowanym obok Baru Centrum Futbolu Warszawianka oraz parku wodnym. 

Czytaj także: Przysięga - odc. 800 - streszczenie - Savasowi udaje się odnaleźć Yigita!

Jak wiadomo, Warszawa jest jednym z najbardziej zmotoryzowanych miast w Polsce, a w godzinach szczytu często można trafić na korki. Warto więc wziąć to pod uwagę podczas planowania podróży do Baru Koperkowego. 

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu 

Co znalazło się w menu Baru Koperkowego? Tym razem Magda Gessler zaproponowała, by skupić się na znanych potrawach, lecz o podkręconym smaku za sprawą koperku, stanowiącego produkt przewodni baru. Goście restauracji mogą więc zjeść: 

  • zupę koperkowo-kalafiorową z cielęciną, zacierkami i kalafiorem 
  • pierogi z kozim serem i fetą na musie szpinakowo-szczawiowym 
  • kurczaka z nadzieniem z chałki, wątróbki oraz masła 

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – ceny 

Jednym z problemów, z którymi mierzył się Bar Mleczny Daniela, były zbyt niskie ceny. Właściciel chciał, by jego dania były dostępne dla wszystkich – problem w tym, że przez zbyt niskie ceny sam nie był w stanie zarobić na siebie i swoje współpracowniczki. Magda Gessler poradziła mu, by podniósł nieco ceny – dobre potrawy obronią się bowiem nawet mimo wyższej ceny, zaś właścicielowi Baru Koperkowego będzie łatwiej utrzymać biznes. 

Czytaj także: "Romeo musi umrzeć" - narkotykowa mafia i wielka miłość

Teraz ceny w Barze Koperkowym należą do umiarkowanych. Za zupę koperkową trzeba będzie zapłacić 24 złote, z kolei za talerz pierogów – 26 złotych. Połówka kurczaka po polsku – czyli danie główne – kosztuje 45 złotych. 

Bar Koperkowy Warszawa – godziny otwarcia 

Jak otwarty jest Bar Koperkowy? Restauracja Daniela dostępna jest dla gości przez pięć dni w tygodniu: od środy do niedzieli. We wtorek oraz środę w barze zjemy od godziny 14:00 do 22:00. W piątki i soboty bar czynny jest do godziny 23:00, z kolei w niedzielę – podobnie jak w środy i czwartki – do 22:00. 

Tagi: kuchenne rewolucje,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Książka
Magda
Dominik Linowski2
Okładka książki - Magda

MAGDA Fascynująca opowieść o życiu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wpływowych Polek. Szczera i dotychczas...

dodaj do biblioteczki
Reklamy
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje