Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu, ceny, gdzie jest? 

Data: 2023-09-21 17:05:02 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Mirosław Kalinowski
udostępnij Tweet

Kuchenne Rewolucje odbyły się w wielu miejscach w Polsce, choć ich historia zaczęła się w Warszawie. W stolicy Magda Gessler pomogła już kilku restauracjom, a teraz pomogła stworzyć wyjątkowy Bar Koperkowy. Gdzie znajduje się ta restauracja? Jakie ma dania i ceny? Przeczytajcie poniżej! 

Magda Gessler w Barze Koperkowym w Warszawie fot. Agnieszka Jurek-Opalinska/TVN / x-news / mat. prasowe

Bar Koperkowy pojawił się w trzecim odcinku 27 edycji Kuchennych Rewolucji. Tym razem Magda Gessler dotarła do malutkiego baru mlecznego prowadzonego na warszawskim Mokotowie. Chociaż miejsce było skromne, restauratorka od samego początku wiedziała, że z tą ekipą uda jej się stworzyć świetne bistro. Jak wypadły rewolucje i co zjeść można w nowym Barze Koperkowym w Warszawie? 

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – opis 

Przypomnijmy, że w tym odcinku Kuchennych Rewolucji poznaliśmy 22 -letniego Daniela, który przed laty po raz pierwszy przyjechał do Polski z Ukrainy na studia. W przeszłości prowadził własnego food-trucka, później wrócił do ojczyzny, gdzie rozwijał biznes związany z ogrodnictwem. Niestety, wojna w Ukrainie sprawiła, że zmuszony został do ponownej emigracji. 

Czytaj także: Velvet - 2 odc. Don Rafael zostaje sam, a Alberto i Ana znikają bez śladu. Streszczenie 2 i 3 odcinka

Teraz Daniel próbuje przekonać mieszkańców Warszawy do potraw w jego barze. Jego dewizą jest tanio i smacznie, jednak – w obliczu dużej konkurencji mokotowskich restauracji – nie ma dużego przebicia. Magda Gessler postanawia więc mu pomóc, nakierowując go na zupełnie nowe smaki. Zamiast zwykłego schabowego i zupy pomidorowej, stawia na pyszne pierogi i zupę koperkową. Odtąd nudny „Bar Mleczny” staje się „Barem Koperkowym”. Cały odcinek zobaczyć można na Player.pl

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – lokalizacja. Gdzie jest Bar Koperkowy w Warszawie? 

Bar Koperkowy znajduje się w Warszawie przy ulicy Puławskiej 84. To jedna z głównych ulic na Mokotowie. Do Baru Koperkowego z łatwością można dojechać samochodem, ale również komunikacją miejską – tuż obok lokalu znajduje się przystanek Park Dreszera. Tuż obok restauracji znajduje się Park gen. Gustawa Orlicz-Dreszera oraz warszawska Królikarnia. 

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – parking

Chociaż pod samym Barem Koperkowym nie ma parkingu, osoby zmotoryzowane będą mogły pozostawić samochód m.in. wzdłuż pobliskich ulic: Ursynowskiej, Racławickiej oraz Olkuskiej. Spory parking znajduje się także tuż pod zlokalizowanym obok Baru Centrum Futbolu Warszawianka oraz parku wodnym. 

Czytaj także: „Velvet” – popularna hiszpańska telenowela ponownie w TVP!

Jak wiadomo, Warszawa jest jednym z najbardziej zmotoryzowanych miast w Polsce, a w godzinach szczytu często można trafić na korki. Warto więc wziąć to pod uwagę podczas planowania podróży do Baru Koperkowego. 

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu 

Co znalazło się w menu Baru Koperkowego? Tym razem Magda Gessler zaproponowała, by skupić się na znanych potrawach, lecz o podkręconym smaku za sprawą koperku, stanowiącego produkt przewodni baru. Goście restauracji mogą więc zjeść: 

  • zupę koperkowo-kalafiorową z cielęciną, zacierkami i kalafiorem 
  • pierogi z kozim serem i fetą na musie szpinakowo-szczawiowym 
  • kurczaka z nadzieniem z chałki, wątróbki oraz masła 

Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – ceny 

Jednym z problemów, z którymi mierzył się Bar Mleczny Daniela, były zbyt niskie ceny. Właściciel chciał, by jego dania były dostępne dla wszystkich – problem w tym, że przez zbyt niskie ceny sam nie był w stanie zarobić na siebie i swoje współpracowniczki. Magda Gessler poradziła mu, by podniósł nieco ceny – dobre potrawy obronią się bowiem nawet mimo wyższej ceny, zaś właścicielowi Baru Koperkowego będzie łatwiej utrzymać biznes. 

Czytaj także: Żądza śmierci. Steven Seagal w pojedynku z rosyjskim mafiozem...

Teraz ceny w Barze Koperkowym należą do umiarkowanych. Za zupę koperkową trzeba będzie zapłacić 24 złote, z kolei za talerz pierogów – 26 złotych. Połówka kurczaka po polsku – czyli danie główne – kosztuje 45 złotych. 

Bar Koperkowy Warszawa – godziny otwarcia 

Jak otwarty jest Bar Koperkowy? Restauracja Daniela dostępna jest dla gości przez pięć dni w tygodniu: od środy do niedzieli. We wtorek oraz środę w barze zjemy od godziny 14:00 do 22:00. W piątki i soboty bar czynny jest do godziny 23:00, z kolei w niedzielę – podobnie jak w środy i czwartki – do 22:00. 

Tagi: kuchenne rewolucje,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Książka
Magda
Dominik Linowski2
Okładka książki - Magda

MAGDA Fascynująca opowieść o życiu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wpływowych Polek. Szczera i dotychczas...

dodaj do biblioteczki
Reklamy
Recenzje miesiąca
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Znajdziesz mnie wśród chmur
Ilona Ciepał-Jaranowska
Znajdziesz mnie wśród chmur
Pies na medal
Barbara Gawryluk
Pies na medal
Jemiolec
Kajetan Szokalski
Jemiolec
Pożegnanie z ojczyzną
Renata Czarnecka ;
Pożegnanie z ojczyzną
Sprawa lorda Rosewortha
Małgorzata Starosta
Sprawa lorda Rosewortha
Pokaż wszystkie recenzje