Z natury rzeczy nikt nie lubi być kierowany lub popychany jakimiś ciągłymi uwagami np; jedz tylko to, a tego nie jedz itd.! Każdy musi sam z własnej woli podjąć decyzję w oparciu o to, co wie na dany temat oraz w oparciu o to, ile z tego trafiło do jego przekonania.
Oczywiście, że jakość zdrowia w dużej mierze zależy od rodzaju spożytego pokarmu, to jednak samo zdrowie nie zaczyna się w układzie pokarmowym, ale przede wszystkim w Twoim umyśle, czyli w Twojej świadomości.
To też każda podjęta decyzja w tym aspekcie, powinna być kierowana i kontrolowana przez Twój intelekt, a nie przez jakąś chwilową konieczność zapotrzebowania emocjonalnego, jakim jest zazwyczaj Twój apetyt lub smak.
Zapraszam Cię tym razem na wycieczkę wewnętrzną, aby się bliżej przyjrzeć co niektórym organom wewnętrznym i ich wzajemnym połączeniom oraz ich współpracy, zarówno z punktu widzenia pokarmu żywego jak i martwego.
Postaramy się to czynić w takim wymiarze, na jaki pozwolą nam nasze laickie możliwości i kompetencje, żeby chociaż w małym zakresie wniknąć w ten bardzo ciekawy i ciągle dalej tajemniczy świat własnej egzystencji.
Jeżeli tych parę uwag nie wywołało u Ciebie uczucia, że ktoś Cię do czegoś popycha lub proponuje zbyt wiele naraz, to nie pozostaje mi nic innego jak tylko ponownie życzyć Ci przyjemnej i zdrowej lektury, drugiej części tego zagadnienia!
Autor - Adam Kulpaczyński
Informacje dodatkowe o Żywy pokarm twoim kluczem do zdrowia cz.2 Zobacz się od wewnątrz:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Psychoskok
Data wydania: 2016-10-03
Kategoria: Poradniki
ISBN:
978-83-7900-621-2
Liczba stron: 200
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,