Jeden ze ,,100 najlepszych komiksów XX wieku", wyselekcjonowanych przez redaktorów magazynu ,,Comics Journal".
Akcja komiksu koncentruje się na poszukiwaniu przez Setha sensu życia i pracy Kalo, zapomnianego autora rysunków satyrycznych, publikującego w latach 40-tych i 50-tych ubiegłego wieku. Podjąwszy się tego frapującego zadania, Seth przekopuje się przez stosy podniszczonych książek i czasopism w nadziei odnalezienia i pochwycenia okruchów przeszłości. W swoim zdumiewającym dziele Seth udowodnił, jak wielką narracyjną potęgą może być komiks. Powieść toczy się sennym tempem, strona po stronie odsłaniając przed czytelnikiem zapadające w pamięć obrazy starych fabryk, małych miasteczek i odległych tras kolejowych, zabierając nas w podróż w czasie i przestrzeni.
Niniejsze wydanie wersją kompletną, zbierającą w całość obszerną, pięknie narysowaną opowieść prezentowaną wcześniej na łamach serii komiksowej ,,Palookaville".
Data wydania: 2014-05-10
Kategoria: Komiksy
Starożytne chińskie prawa a spirytyzm i magia Magiczny zbiór wojennych zasad Wejdź w mistyczny świat czarów i tego, co nieznane. W świat demonów...
Przeczytane:2014-11-05, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2014,