Żyć modlitwą. Praktyczny przewodnik, jak stać się kobietą modlitwy

Razem z Michele zapraszamy cię, abyś stała się kobietą modlitwy – abyś modliła się całym swoim życiem, trwając w obecności Boga, który zachęca każdego z nas do zrobienia kolejnego kroku w relacji z Nim.

W dalszej części książki podzielimy się mądrością Kościoła, lekcjami z życia świętych, historiami osobistej modlitwy (nawet cudami) oraz praktycznymi uwagami o włączaniu modlitwy w codzienne życie. A co najważniejsze, będziesz miała okazję spróbować swoich sił w pisaniu własnych modlitw, które wyrażają najgłębsze pragnienia twojego serca.

W książce zamieściłyśmy również rozważania mające pomóc ci skupić się na modlitwie oraz wskazówki pomocne w tworzeniu własnych zwrotów do Boga. Na końcu książki znajdziesz miejsce do zapisywania spontanicznych modlitw, intencji oraz odpowiedzi, które otrzymałaś. Włączyłyśmy również zestaw pytań. Zachęcamy cię do czytania tej książki w małej grupie lub wykorzystania pytań do osobistej refleksji.

Żyć modlitwą to książka, która w najprostszy i najbardziej skuteczny sposób wprowadza na drogę osobistej rozmowy z Panem Jezusem i nadziei na to, że On odpowiada.

Informacje dodatkowe o Żyć modlitwą. Praktyczny przewodnik, jak stać się kobietą modlitwy:

Data wydania: 2023 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 9788366020559
Tłumaczenie: Agnieszka Szponar

Kup książkę Żyć modlitwą. Praktyczny przewodnik, jak stać się kobietą modlitwy