Zrób to sam. Prace manualne dla przedszkolaków i uczniów klas I–III

Samodzielne tworzenie zabawek, przygotowywanie posiłku dla rodziny i przyjaciół, własnoręczne tworzenie prezentów oraz malowanie własnego autoportretu to tylko część niezliczonych możliwości, jakie kryją się w różnych propozycjach zajęć zamieszczonych w niniejszej książce. W coraz bardziej wirtualnym świecie zajęcia manualne stają się cennym narzędziem wspomagającym nie tylko rozwój kreatywności i podnoszenie samooceny dzieci, ale także wpływającym na ich ogólny rozwój.

Niniejsza propozycja jest praktycznym i łatwym w zastosowaniu narzędziem będącym dla rodziców i wychowawców skarbnicą rad i informacji, a dla chłopców i dziewczynek niewyczerpanym źródłem pomysłów na zabawę.

Odbiorcy:
– nauczyciele przedszkoli i pionu edukacji wczesnoszkolnej.
– także rodzice, pragnący zorganizować dzieciom twórczo czas.

Dlaczego warto nabyć tę książkę:
– to praktyczny zestaw projektów prac manualnych wpływających pozytywnie na rozwój dzieci.
– jest pełna twórczych pomysłów, z których skorzystają zarówno specjaliści, jak i rodzice.

Informacje dodatkowe o Zrób to sam. Prace manualne dla przedszkolaków i uczniów klas I–III:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2013-09-20
ISBN: 978-83-7660-725-2

Kup książkę Zrób to sam. Prace manualne dla przedszkolaków i uczniów klas I–III

Zrób to sam. Prace manualne dla przedszkolaków i uczniów klas I–III - opinie o książce

Wesoła matematyka dla dzieci w wieku 4 - 5 lat
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Wesoła matematyka dla dzieci w wieku 4 - 5 lat

"Wesoła matematyka" to zestaw trzech książeczek przeznaczonych dla najmłodszych. Seria stanowi wspaniałe przygotowanie do szkolnej przygody. Zadania...

ABC żonglowania
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - ABC żonglowania

Wielki artysta w dziedzinie żonglowania wprowadza nas w tajniki swojej sztuki od podstaw po specjalne triki. Dokładne opisy z wieloma ilustracjami pokazują...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska