Znajdź swoje szczęście

Po rozwodzie Sara postanawia zmienić wszystko. Sprzedaje dom w Sopocie, by przenieść się do Zakopanego i wraz z kolejnym rokiem rozpocząć zupełnie nowe życie. Zabiera ze sobą tylko skrawek przeszłości – pamiętniki ojca, dla którego Tatry miały ogromne znaczenie. Ale nie wszystko idzie zgodnie z planem.

Awaria w wymarzonym domu sprawia, że kobieta musi zamieszkać w pensjonacie i tam spędzić święta, których nigdy specjalnie nie celebrowała. Do tego dochodzą skomplikowane relacje z nieco ponurym, ale intrygującym Maksem. Od niego zależy, jak szybko kobieta będzie mogła się wprowadzić do nowego domu.

Czy zadziała magia grudniowego czasu? Czy pod czujnym i troskliwym spojrzeniem pani Anieli Sara odnajdzie ducha Bożego Narodzenia?
Natalia Sońska zabiera nas do mroźnego, zasypanego śniegiem Zakopanego, by udowodnić, że zawsze znajdzie się miejsce na nadzieję i szczęście. A może także na miłość?

Informacje dodatkowe o Znajdź swoje szczęście:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2024-10-23

Kup książkę Znajdź swoje szczęście

Znajdź swoje szczęście - opinie o książce

Avatar użytkownika - z_ksiazka_w_plec
z_ksiazka_w_plec
Przeczytane:2024-11-16, Ocena: 6, Przeczytałem,

Jejku! Jak ja nie chciałam kończyć tej książki. Chciałabym zostać w Zakopanym jak najdłużej i towarzyszyć Sarze i Maksowi. Oboje są wspaniałymi osobami, które jak trzeba było to potrafili się wkurzyć, a kiedy trzeba było okazać uczucia to robili to całym sobą. Czytając tę książkę czułam wypieki na policzkach.

,,Znajdź swoje szczęście" to opowieść o Sarze, która po rozwodzie stwierdza, że chce rozpocząć nowe życie. W tym celu kupuje dom w Zakopanem. Kiedy dociera na miejsce spotyka ją niemiła niespodzianka. Dom nie jest gotowy do zamieszkania. Agentka proponuje jej nocleg u babci jej męża. I tam miała spędzić święta. A kiedy może wprowadzić się do swojego domu? To wszystko zależy od Maksa, który poprawia to co kiedyś zepsuła poprzednia firma.

Pani Natalia nie pierwszy raz zabrała mnie w Tatry okryte śniegiem. Jak nikt potrafi oddać górski klimat. Niemal czułam pod nogami skrzypiący śnieg podczas wędrówki na Kasprowy Szczyt. Wspaniale było również spędzić miłe chwilę w schronisku na Morskim Okiem. Kocham góry i móc przeczytać książkę, której akcja dzieje się w górach jest dla mnie prawdziwą ucztą.

Zdecydowanie mocną stroną tej opowieści są bohaterowie. Nie wiem jak to zrobiła autorka, ale niemal czułam zapach bluzy Maksa. Bardzo polubiłam tego stanowczego i wiedzącego czego chce bohatera. Podobnie jak Sarę. Lojalną przyjaciółkę, ale również kobietę, która jak trzeba to zwalczy o swoje szczęście. Co się jednak stanie gdy w jej życiu pojawi się Adrian , a później Artur, jej były mąż? Przekonajcie się sami.

Bardzo polecam ten tytuł. Ogrom emocji gwarantowany. Będziecie siedzieć z zmarszczonymi brwiami jak również wzruszycie się.

Ostatni śnieg tej zimy
Natalia Sońska0
Okładka ksiązki - Ostatni śnieg tej zimy

Czy można zakochać się po raz drugi… w tej samej osobie? Marta i Paweł są małżeństwem z kilkuletnim stażem, ale przechodzą kryzys. Brakuje między...

Piosenki (nie)miłosne
Natalia Sońska0
Okładka ksiązki - Piosenki (nie)miłosne

Prawdziwa miłość i nękane rozterkami serce… To historia dla wszystkich książkoholiczek, które oczekują niebanalnych emocji. To najtrudniejsza...