Miłość jest jak jazz, a budowanie związku jest jak jam session, gdzie przy różnicy charakteru i temperamentu kochających się osób trzeba zgrać się w improwizowanym utworze, jakim jest życie. Motyw przewodni jest znany - miłość. Można go jednak zagrać na miliony sposobów. Piękno kojącej duszę muzyki pochodzi ze zgrania, z harmonii, którą współtworzą tak różne - wydawałoby się - instrumenty, jakimi są gitara, kontrabas, perkusja, pianino czy saksofon, nie zaś z samej doskonałości któregokolwiek z muzyków na nich grających.

Niniejsza książka, która jest drugim tomem serii ,,Żar ognia", jest przeredagowanym zapisem cyklu konferencji dla par, narzeczonych i małżeństw głoszonych w krakowskiej Kolegiacie św. Anny w roku akademickim 2021/2022 przez ks. Jacka Bernacika i ks. Krzysztofa Porosło. W Zgraniu stawiają pytania o nasze temperamenty, które musimy przyjąć, i nasze charaktery, nad którymi możemy i powinniśmy pracować, aby budować piękne i dojrzałe związki.

Informacje dodatkowe o Zgranie Konferencje dla zakochanych, narzeczonych i małżeństw. Konferencje dla zakochanych, narzeczonych i małżeństw:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2023-02-15
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Randki związki mieszkanie razem małżeństwo - poradniki

Kup książkę Zgranie Konferencje dla zakochanych, narzeczonych i małżeństw. Konferencje dla zakochanych, narzeczonych i małżeństw

Życie ze stratą. Pomoc dla rodziców po odejściu dzieci nienarodzonych
Krzysztof Porosło0
Okładka ksiązki - Życie ze stratą. Pomoc dla rodziców po odejściu dzieci nienarodzonych

Utrata dziecka nienarodzonego to jedno z najtrudniejszych przeżyć, jakie może spotkać rodziców. Często oprócz bólu związanego ze stratą kogoś, kogo już...

Powiedz tylko Słowo. Medytacje na msze roratnie
Krzysztof Porosło0
Okładka ksiązki - Powiedz tylko Słowo. Medytacje na msze roratnie

Publikacja jest zapisem lekko przeredagowanych homilii, które ks. Krzysztof Porosło głosił w 2020 i 2021 roku na mszach roratnich w ramach działań Duszpasterstwa...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk