Zgadzam się albo i nie! Jak szanować granice - swoje i cudze

Komiksowy podręcznik dla dzieci, który w prosty sposób wyjaśnia, co to są granice i jak je stawiać, okazując szacunek sobie i innym. Co zrobić, gdy zachowanie drugiej osoby nas krępuje lub wręcz budzi strach? Jak nie zapominać, że nasze ciało należy do nas i to my decydujemy, z czym czujemy się dobrze, a co nas wprawia w zakłopotanie?

Trudna sztuka asertywności jest w tej książce przedstawiona w prosty, bezpretensjonalny i humorystyczny sposób. Autorka ilustruje każdy przykład komiksowym rysunkiem, który podpowiada dzieciom, jak jasno komunikować własne potrzeby, szanując przy tym granice innych ludzi. Bezcenne narzędzie dla rodziców, nauczycieli i edukatorów!

Informacje dodatkowe o Zgadzam się albo i nie! Jak szanować granice - swoje i cudze:

Wydawnictwo: Debit
Data wydania: 2020-03-18
Tytuł oryginału: Consent (for kids!)

Tagi: bóg Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży

Kup książkę Zgadzam się albo i nie! Jak szanować granice - swoje i cudze

Zgadzam się albo i nie! Jak szanować granice - swoje i cudze - opinie o książce

Książeczka porusza bardzo, BARDZO ważny temat, cieszę się więc, że powstała i że mogłam ją przeczytać mojemu dziecku. Niektóre momenty wydają mi się trochę, hm, dziwne (jak mega abstrakcyjny jak dla przedszkolaka przykład z borsukiem...), ale ogólny wydźwięk książeczki jest jasny, a to najważniejsze. Temat granic, ich wyznaczania i naruszania jest naprawdę ważny, warto o tym porozmawiać z dzieckiem. Polecam.

Martw się mniej
Rachel Brian0
Okładka ksiązki - Martw się mniej

Nowy komiksowy podręcznik Rachel Brian, autorki bestsellerowego Zgadzam się albo i nie! oraz znanego na całym świecie filmiku Tea Consent. Książka...

Kyle
T.M. Piro