Zgadywanki Rysowanki, Zagadki Quizy i Ciekawostki o świętych i błogosławionych

W tej książeczce znajdziecie rebusy, krzyżówki, labirynty, rysowanki, kalambury... słowem wszelkiego rodzaju łamigłówki wymagające wiedzy, sprytu i myślenia.

Każda strona to osobna przygoda z kole jną zagadką do rozwiązania. Nie myślcie, że pójdzie Wam łatwo. Niektóre zadania są szczególnie trudne. O pomoc w ich rozwiązaniu poproście rodziców, dziadków, może starszego brata lub siostrę - dobrą zabawę gwarantujemy wszystkim, w każdym wieku.

Podpowiemy Wam, że rysunki i zagadki związane są z błogosławionymi oraz świętymi, wśród których niejeden miał arcyciekawe życie lub wiąże się z nim niezwykła historia.

Z całą pewnością zabawa przy rozwiązywaniu zadań pozwoli Wam zapamiętać, że święci i błogosławieni to nadzwyczajne osoby.

Informacje dodatkowe o Zgadywanki Rysowanki, Zagadki Quizy i Ciekawostki o świętych i błogosławionych:

Wydawnictwo: Rafael
Data wydania: 2023-06-02
Kategoria: Inne
ISBN: 9788367719537

Tagi: Dzieci od ok. 5 lat

Kup książkę Zgadywanki Rysowanki, Zagadki Quizy i Ciekawostki o świętych i błogosławionych

Zgadywanki Rysowanki
Jarek Zych0
Okładka ksiązki - Zgadywanki Rysowanki

To już kolejna odsłona naszej serii ,,Zgadywanki, rysowanki..." z CAŁKOWICIE NOWYMI łamigłówkami. Tym razem zagadki sprawdzą waszą wiedzę patriotyczną...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;