Odkryj uroki niezwykłej książki z ruchomymi obrazkami.
Zgadnij, co się kryje za kwiatkiem, parasolem czy liściem.
Wydawnictwo: Adamada
Data wydania: 2021-05-20
Kategoria wiekowa: 0-3 lat
Tłumaczenie: Paweł Mazur
Ilustracje:Tristan Mory
Mam wrażenie z każdym rokiem na rynku wydawniczym pojawia się coraz więcej wspaniałych i niezwykle pomysłowych książek dla maluchów. Cieszy mnie to bardzo. Lubię mieć wybór ??
Spójrzcie zatem, co proponuje Wydawnictwo Adamada! Piękna, solidnie wykonana i pełna zagadek książka zachwyci niejednego małego czytelnika.
Pomysł na nią jest bardzo prosty. Każda rozkładówka to nowa zagadka i rozsuwana część, pod którą kryje się odpowiedź. Wystarczy podciągnąć i dzieje się magia! Przykładowo pod parasolem spotkamy nietoperza, pod kwiatkiem żabę, a pod kapeluszem klauna. Trening małych rączek i zabawa gwarantowana gwarantowana ?
Książka zachwyca wykonaniem. Bardzo gruby karton, zaokrąglone rogi, wysuwane elementy (moim zdaniem bardzo solidne, niełatwe do uszkodzenia) to jej ogromne zalety. Każda strona oferuje duży kolorowy rysunek, pod którym kryje się coś zupełnie innego ?
Idealne sprawdzi się w rękach maluchów, ale i starszaki będą zachwycone. Moja czterolatka się z nią nie rozstaje i zadaje zagadki każdemu, kto jej wejdzie w drogę ?
Bardzo polecam ?
Instagram: @biblioteka.malych.czytaczy
Książka z ruchomymi obrazkami. Czy zgadniesz, kto zawsze nosi dom ze sobą? Kto kocha chrupać słodkie marchewki? Kto trąbi tak, że słychać go z daleka?...